Atletisme

Hellen Obiri buscarà el rècord mundial de 5 km en la cursa dels Nassos

La tradicional prova del 31 de desembre presenta novetats amb un circuit tancat en el litoral de Barcelona, totes les mesures sanitàries i només 1.000 participants en la cursa popular dels 10 km

La cursa dels Nassos de Barcelona s’ha presentat aquest migdia amb el gran objectiu que la kenyana Hellen Obiri, dos cops campiona mundial i subcampiona olímpica, intenti batre el rècord mundial dels 5 km en ruta. L’edició del 2020 està marcada per les mesures sanitàries i això ha comportat tot un seguit de novetats que han estat explicades pel regidor d’Esports de l’ajuntament barceloní, David Escudé, pel director de Promoció i Esdeveniments Esportius de l’Institut Barcelona Esports, Gabriel Arranz, i per l’atleta Carles Castillejo, guanyador de la prova en set ocasions.

Una novetat és el recorregut que serà en un circuit tancat de 5 km en el litoral amb sortida a l’esplanada de la platja de llevant i arribada al passeig Marítim del Bogatell. La prova serà el dia 31 de desembre i tindrà quatre sortides, la primera (16:45 h) serà la dels 5 km pels atletes d’elit, i després hi hauran tres sortides pels atletes populars (17:30 h, 18:00 h i 18:35 h), amb 333 participants en cada sortida. Els participants estaran separats per la distància de seguretat en una graella, i portaran les mascaretes fins a la sortida. Tal i com ha dit David Escudé en la presentació: “Aquest any ens hem reinventat de nou, possiblement tindrem la cursa més especial de la història”. A banda de que es compleixin totes les mesures de seguretat sanitàries el regidor d’Esports ha dit als atletes: “El missatge és que l’única preocupació és que participar i passar-ho bé”.

El repte d’aquesta edició 2020 serà intentar batre el rècord mundial femení dels 5 km en ruta en una cursa mixta (14:48). S’ha confirmat la presencia de Hellen Obiri, subcampiona olímpica de 5.000 m en els Jocs de Rio i campiona mundial de la distància els anys 2017 i 2019. Carles Castillejo farà de llebre en aquest intent de rècord mundial. Entre les participants femenines també hi serà la banyolina Esther Guerrero, mentre que en la cursa masculina està inscrit el francès Jimmy Gressier, que té el rècord europeu dels 5 km en ruta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)