Natació

Previsió de “fred rigorós” i mascareta en la copa Nadal

Natació. Guillem Pujol i Laura Rodríguez, vencedors l’any passat, són els favorits de la 111a edició de la tradicional cursa del CN Barcelona

La tradicional copa Nadal, aprovada pel Procicat en l’últim moment en plena polèmica pels tancaments perimetrals de la Cerdanya i el Ripollès, es disputarà avui a partir de les deu del matí al port de Barcelona amb temperatures d’hivern “rigorós”, segons anuncien els meteoròlegs. Les mesures preventives seran, però, el fet diferencial de la 111a edició de la cursa més antiga d’aigües obertes tant de Catalunya com de l’Estat que organitza el Club Natació Barcelona i que supera els 400 inscrits. La situació d’excepcionalitat obliga el club a adoptar mesures de prevenció, de protecció i organització orientades a garantir la seguretat en la disputa de la prova, com ara l’ús obligatori de la mascareta fins al punt de sortida o l’acceptació de la declaració d’autoresponsabilitat. A més, els nedadors passaran un test ràpid qualitatiu d’anticossos completament gratuït. El procediment es durà a terme mitjançant una prova de sang que permetrà obtenir el resultat en deu minuts, segons ha informat el CN Barcelona.

La prova continua un any més amb el recorregut dels 200 metres amb un gir a una boia situada als 100 m, i amb sortida i arribada davant de l’estàtua de Colom. Els dos vencedors absoluts rebran un premi econòmic de 250 euros. El nedador blanenc Guillem Pujol (CN Mataró) i la igualadina Laura Rodríguez (CN Barcelona), que va celebrar el seu segon triomf consecutiu, van ser els vencedors de l’edició del 2019, que va aplegar uns 400 nedadors i en la qual es va batre el rècord de participació femenina, amb 114 noies. El blanenc va obtenir el seu sisè triomf seguit i va superar el rècord de cinc triomfs consecutius de David Royo entre el 1995 i el 1999. Royo acumula set corones en la prova. En l’horitzó hi ha al rècord de deu triomfs de Dani Serra, que va guanyar la darrera copa Nadal el 2013 quan tenia 45 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)