Atletisme

El Sant Jordi aprova amb bona nota en l’estrena

Atletisme. Els atletes catalans valoren positivament la solució de muntar la pista coberta al pavelló olímpic mentre no es pugui recuperar el de Sabadell

La solució d’urgència que ha tro­bat la Fede­ració Cata­lana d’Atle­tisme (FCA) per sal­var la tem­po­rada de pista coberta i mun­tar-la al Palau Sant Jordi, amb el suport obli­gat de l’Ajun­ta­ment de Bar­ce­lona, és valo­rat molt posi­ti­va­ment per la gran majo­ria dels atle­tes. “Pri­mer de tot s’ha d’agrair a la fede­ració que hagi tro­bat la solució i que s’hagin man­tin­gut les com­pe­ti­ci­ons, essen­ci­als per l’atle­tisme. El fet que sigui al Sant Jordi, un lloc memo­ra­ble on es va dis­pu­tar el mun­dial del 1995, també és un punt de moti­vació”, remarca el velo­cista inter­na­ci­o­nal en 400 m Pau Fra­dera (Bar­ce­lona, 1987), en la seva doble con­dició de pre­si­dent de la comissió d’atle­tes de la FCA i d’entre­na­dor.

Òbvi­a­ment, l’antiga pista coberta del Sant Jordi no reu­neix les con­di­ci­ons ide­als del fla­mant pavelló per­ma­nent de Saba­dell, l’únic a Cata­lu­nya i ara con­ver­tit en un hos­pi­tal de cam­pa­nya per la Covid-19 en desús. En tot cas, Fra­dera con­si­dera que s’ha d’aplau­dir la ini­ci­a­tiva de la FCA. “Encara que no sigui igual que a Saba­dell, ens n’hem d’ale­grar i la solució tro­bada és una bona notícia”, sen­ten­cia. I fa la següent valo­ració tècnica: “La pista és del 1995 i ja té més de 25 anys. Com que és des­mun­ta­ble i pel fet d’haver anat amb una mica de pressa per les cir­cumstàncies, es nota que no està cimen­tada del tot com la de Saba­dell. És una pista flo­tant en tota la corda. Quan estava mun­tada a Vila­franca del Penedès [del 1996 al 2010] ja m’hi tro­bava i és qüestió d’adap­tar-s’hi. En canvi, pels sal­ta­dors, el fet que sigui flo­tant els afa­vo­reix i el cap de set­mana, tot i ser l’estrena, ja s’hi han fet bones mar­ques. La part cen­tral és bas­tant ràpida, tot i que vaig obser­var que estava una mica bufada.” Amb la intenció de millo­rar les con­di­ci­ons en les pròximes com­pe­ti­ci­ons, Fra­dera ha obert un fil a Twit­ter en què fa referència als pro­to­cols d’entrada i a la zona d’escal­fa­ment.

La jove Sara Gallego (Bar­ce­lona, 2000), plus­mar­quista cata­lana en 400 m indoor i que des de l’inici de la seva car­rera ha pogut gau­dir de la magnífica ins­tal·lació de Saba­dell, també valora posi­ti­va­ment la solució tro­bada: “Hem d’estar agraïts i con­tents. Després de tants anys, jo estava molt acos­tu­mada a Saba­dell. Aquí les cor­bes són més tan­ca­des, però com­pe­tir en una pista com la del mun­dial al Sant Jordi també fa molta il·lusió. Sabent d’on veníem, tam­poc ens quei­xa­rem perquè si no hauríem de com­pe­tir a l’aire lliure o anar fora de Cata­lu­nya.”

La copa de clubs, el 6 de febrer

La federació espanyola també ha fet costat a l’aposta de la catalana i ha designat el Palau Sant Jordi com la seu de la pròxima copa de clubs de pista coberta, el 6 de febrer. Les altres cites marcades en vermell en el calendari són el campionat català de clubs (23 i 24 de gener), el campionat de Catalunya absolut (31 de gener), el míting internacional (8 de febrer) i el campionat d’Espanya sub-18 (13 i 14 de març). Aquestes són algunes de les millors marques que es van acreditar el cap de setmana en aquest primer control al Sant Jordi: Arnau Moné (6.84) i Ona Rosell (7.52), en 60 m; Pol Retamal (21.39) en 200 m; Samuel García (47-56) i Sara Gallego (55.04) en 400 m, i Xènia Benach (8.35) en 60 m tanques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)