Adel Mechaal torna a l’elit
Atletisme. El fondista palamosí obté una valuosa medalla de bronze en els 3.000 m de l’europeu en pista coberta de Torun, que corona el noruec Jakob Ingebrigtsen amb el doblet
Adel Mechaal torna a flirtejar amb l’elit internacional. Campió el 2017 a Belgrad i absent el 2019 a Glasgow, el fondista palamosí va tornar a tastar el podi d’un gran campionat amb el tercer lloc aconseguit ahir en els 3.000 m de Torun (Polònia), en la jornada de cloenda de l’europeu en pista coberta, que va coronar el noruec Jakob Ingebrigtsen, amb el doblet en les dues proves més llargues del programa.
El francès Hugo Hay va marcar el temps de pas en els dos primers quilòmetres (2:44.27 i 5:26.35), però a partir d’aquí el petit dels Ingebrigtsen va entrar en escena per imposar la seva llei. El defensor del títol va accelerar el ritme. Mechaal va ser el primer a reaccionar i s’hi va posar a roda. Al pas pels 2.600, però, l’espanyol Mohamed Katir i després el belga Isaac Kimeli s’hi van posar pel mig, li van fer perdre el pas i unes dècimes molt valuoses que en el tram final va trobar a faltar per aspirar a alguna cosa més. Al toc de campana, el recordista català va passar en quart lloc i en l’esprint final va superar Katir, líder europeu de l’any, i es va quedar a només 6 centèsimes de Kimeli i d’arrabassar-li el subcampionat europeu. Ingebrigtsen, amb un últim quilòmetre a 2.21, va guanyar l’or amb 7:48.20. “Amb la maniobra a dues voltes del final, Katir ha fet que jo potser hagi perdut la plata i ell el bronze”, va lamentar el palamosí. En tot cas, Mechaal es va mostrar satisfet de la feina feta. “Estic feliç de tornar a pujar a un podi, i ho vull gaudir perquè no saps mai quan en vindrà un altre, i ja és la meva cinquena medalla en un europeu [en té una a l’aire lliure i dues més en cros]. Té gust de glòria, pensant en els 1.500 m dels Jocs”, va sentenciar.
La jornada de cloenda va ser frenètica. Armand Duplantis va establir un nou rècord dels campionats (6,05 m) i va flirtejar amb la seva plusmarca mundial (6,19 m) de perxa. També es van acreditar quatre millors marques mundials de l’any a càrrec de Maksim Nedasekau en alçada (2,37), Nadine Visser en 60 tanques (7.77), Kevin Mayer en heptatló (6.392) i Ajla del Ponte en 60 m (7.03). Finalment, la banyolina Esther Guerrero va ocupar el cinquè lloc dels 1.500 m, després de la requalificació de la britànica Holly Archer.