Handbol

Fent camí cap a Colònia

Handbol. El Barça juga divendres contra l’Elverum, però avui ja es reprèn la lliga de campions amb els primers partits de l’eliminatòria de vuitens de final, el Pick Szeged-Kiel i el Nantes-Kielce

El Barça reprèn divendres al Palau Blaugrana contra l’Elverum noruec (18.45 h, Esport 3) la lliga de campions, però avui ja es disputen els primers partits d’anada dels vuitens de final amb uns apassionants Pick Szeged de Joan Cañellas contra el vigent campió, el Kiel de Filip Jícha, i el Nantes de Valero Rivera i companyia, contra el Kielce dels Duixebàev. Més enllà del partit al Palau Blaugrana, el menú europeu es completa amb els duels de demà entre el Vardar i el Veszprém, el Zagreb i el Flensburg, el Motor Zaporíjia i el Meshkov Brest, i el Celje i el París Saint Germain.

L’eliminatòria dels vuitens de final quedarà enllestida la setmana vinent, amb els vuit partits de tornada, i el camí ja està traçat fins als quarts de final. Si el conjunt de Xavi Pascual supera l’escull noruec –la tornada també es jugarà al Palau Blaugrana el Dilluns de Pasqua– se les haurà amb el vencedor de l’eliminatòria entre el Meshkov Brest bielorús i el Motor Zaporíjia ucraïnès, a qui ja es va enfrontar en la fase de grups. L’eliminatòria seria la segona i la tercera setmana de maig. Si es compleix la lògica en l’altra part del quadre és més que probable que hi hagi un duel d’alt voltatge en els quarts de final entre el París Saint-Germain i el Kiel. Un dels dos quedaria eliminat i, per tant, ja no es podrien repetir els mateixos protagonistes de la final a quatre disputada a finals de desembre a Colònia, en què a més de l’equip francès i l’alemany, hi van competir el Veszprèm hongarès i el Barça.

Trajectòria espectacular

La fase de grups ja queda lluny. Es va tancar a principis de març, ja fa quatre setmanes, però no seria just passar per alt la magnífica trajectòria que va exhibir el Barça. De fet, el conjunt de Xavi Pascual va completar una lligueta impol·luta amb 14 victòries en 14 partits, una fita sense precedents en l’actual format de competició. L’equip blaugrana va presentar el millor balanç ofensiu, amb 505 gols i 36 de mitjana, a força diferència del segon, el Veszprém, amb 443 i 31. En aquest sentit, els màxims golejadors de l’equip en la competició europea són, de moment, Aleix Gómez (61) i Dika Mem (60).

Ariño, sis mesos de baixa

D’altra banda, qui ja ha dit adeu a la temporada és l’extrem barceloní Aitor Ariño, que ahir va ser intervingut amb èxit del trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre i estarà aproximadament uns sis mesos de baixa. El Barça no pensa fitxar ningú i en l’extrem esquerre continuarà confiant en el jugador del filial però amb dinàmica del primer equip Àlex Pascual, en espera que Casper Mortensen, operat al novembre del menisc esquerre, ja estigui recuperat a finals d’abril o principis de maig.

LA XIFRA

14
victòries
en 14 partits. El Barça va segellar una fase de grups impol·luta, sense precedents en l’actual format de la lliga de campions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)