Hoquei sobre herba

L’Atlètic té una cita amb la història al Wagener Stadium

Hoquei sobre herba. El conjunt groc-i-negre, reforçat pel lideratge en la lliga, es jugarà l’accés a la final de l’Eurolliga contra l’Uhlenhorst Mülheim, amb nou títols al seu palmarès

L’Atlètic Terrassa té aquest cap de setmana una cita amb la història al Wagener Stadium d’Amsterdam per molts motius. La pandèmia ha provocat que l’EHL hagi optat per una Eurolliga exprés, sense fases classificatòries i amb una final a quatre directa, sense públic, amb els primers classificats de les últimes quatre grans lligues. L’Atlètic Terrassa ha quedat emparellat amb el campió alemany, l’Uhlenhorst Mülheim (18.45 h per Esport 3), una autèntica bèstia negra per al conjunt vallesà a finals dels vuitanta i principis dels noranta. L’altra semifinal la jugaran el Bloemendaal neerlandès i el Royal Leopold belga (16.15 h). La final es disputarà dilluns (13.30 h).

L’Atlètic Terrassa té dos copes d’Europa al seu palmarès (1985 i 1998) i dels 21 títols de lliga, nou els va aconseguir de manera consecutiva entre el 1983 i el 1991. L’etapa hegemònica en la lliga espanyola no va ser més reeixida a Europa perquè sovint es va trobar amb un mur infranquejable, l’Uhlenhorst de Mülheim, que va aixecar nou copes d’Europa consecutives (del 1988 al 1996), quatre de les quals, amb el conjunt groc-i-negre com a finalista (1989, 1990, 1991 i 1992). El tècnic de l’Atlètic Xero Gasol és conscient que l’enfrontament evoca velles rivalitats en els pares o tiets dels actuals components de la plantilla, però considera que aquelles finals ja formen part de la història. “El meu pare també va formar part de l’staff de l’Atlètic durant molts anys i també va competir contra l’Uhlenhorst, però això queda molt lluny. Per molta gent segur que l’eliminatòria genera records, però per nosaltres només és un partit, on hem de fer les coses bé i treballar les nostres possibilitats per poder guanyar. La resta és més qüestió de l’entorn que de nosaltres mateixos”, sentencia Gasol. En aquest sentit, l’època de clubs hegemònics també forma part del passat i només cal veure que en les sis últimes edicions de l’Eurolliga hi ha hagut sis campions diferents per comprovar-ho.

Fiabilitat alemanya

Tot i que l’Uhlenhorst no ha reprès la lliga fins aquest últim cap de setmana després de l’aturada del novembre, Gasol destaca la tradicional fiabilitat de tots els conjunts germànics. “Són un equip força equilibrat. Tenen jugadors internacionals bons i joves amb projecció. Com tots els equips alemanys, fan les coses bàsiques bé. Són ordenats i defensen bé, i si tu no tens un bon dia et guanyaran encara que ells no el tinguin”, ressalta el tècnic terrassenc. En tot cas, Gasol té clara la consigna a seguir: “Si som capaços de defensar bé les zones pròximes a les nostres àrees i tenir paciència per atacar amb calma, penso que els podem fer mal.”

Després d’una primera volta de la lliga complicada, amb força canvis en la plantilla i amb alguns lesionats, Gasol ha recuperat tots els seu jugadors i pensa que arriben al punt culminat de la temporada en el millor moment. “Hem anat creixent, hem remuntat fins al lideratge de la lliga i a veure si som capaços d’aprofitar aquesta dinàmica”, etziba el tècnic de l’Atlètic, que avui té una cita amb la història al Wagener Stadium d’Amsterdam.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)