Futbol sala

Cop d’efecte inesperat

Futbol sala. El Barça veu com se li escapa la final de la Champions després d’una gran primera meitat (2-0), però en la segona no pot aturar la reacció de l’Sporting de Portugal

Barça 3 Sporting 4

BARÇA:Dídac Plana, Aicardo, Dyego, Ferrão, Marcenio –cinc inicial–; De la Faya (p.s.), Matheus, Daniel, Adolfo, Esquerdinha, Joselito, Povill i Ximbinha.SPORTING CP:Guitta, Erick, João Matos, Alex Merlim, Pauleta –cinc inicial–; Gonçalo (p.s.), Turé, Tomás Paço, Zicky, Taynan, Vinícius Rocha, Cavinato i Pany Varela.GOLS:1-0 (1’) Marcenio. 2-0 (17’) Ximbinha. 2-1 (25’) Zicky. 2-2 (27’) Erick. 2-3 (30’) João Matos. 2-4 (36’) Pany Varela. 3-4 (37’) Ferrão.ÀRBITRES:Jelic i Kolev.PÚBLIC:Sense públic a l’Arena Kresimir Cosic de Zadar.

El Barça va quedar a les portes de conquerir el seu segon títol de la UEFA Futsal Champions League consecutiu a Zadar. Després d’una primera meitat per emmarcar (2-0), l’equip blaugrana no va saber frenar el major ímpetu de l’Sporting, que, en la segona meitat, va fer un pas endavant i amb major intensitat va culminar la remuntada per conquerir el seu segon trofeu europeu en les tres últimes edicions. En una temporada que és una muntanya russa de sensacions, el Barça va arribar al punt àlgid al final de la primera meitat, però en la segona va tornar a tastar la cara amarga de les finals. I és la tercera del 2021 que se li escapa, després d’haver cedit en la copa i en la supercopa d’Espanya contra l’Inter (6-1 i 6-4). La derrota obligarà el conjunt d’Andreu Plaza a accedir a la final de la lliga si vol jugar la competició europea el curs vinent.

Gran inici

El campió només va necessitar 51 segons per colpejar l’aspirant. Marcenio va recuperar una pilota i amb la defensa verd-i-blanca excessivament oberta va connectar un xut amb la punta del peu que es va colar pel mig de la porteria defensada per Guitta. L’Sporting va replicar amb dues rematades d’Alex Merlim que van fer intervenir Dídac Plana. Però les oportunitats més clares van ser novament per al Barça, amb dos contraatacs: un el va frustrar el porter brasiler després d’una bona transició entre Coelho i Adolfo, i l’altre va acabar amb dos xuts al pal després d’una incursió d’Esquerdinha, en què Coelho tampoc va poder treure profit del rebot. Amb 4 faltes en 8 minuts, l’arbitratge tenia sota control els excessos defensius del conjunt portuguès. A Nuno Dias no li agradava el que veia sobre el terreny de joc i no va tardar a demanar temps mort. Amb el resultat en contra, l’Sporting tenia dificultats per allargar les possessions i el Barça portava molt perill en les transicions. Adolfo no va trobar espais davant la presència de Guitta i poc després Esquerdinha va tornar a topar amb el pal en un cop de cap fruit d’una gran assistència del porter maresmenc. L’equip blaugrana havia fet mèrits per arribar al descans amb un resultat més ampli i el premi li va arribar en el minut 17. En un altre contraatac, Daniel Shiraishi va assistir Ximbinha, que va rematar per baix i ajustat al pal per superar la sortida de Guitta. El primer assalt de la final acabava amb clar domini blaugrana (2-0).

L’Sporting va fer un pas endavant després de la represa. Amb una pressió més alta, va passar a prendre el control del partit, però el Barça va estar a punt de marcar el tercer en un contraatac d’Adolfo, que entre Guitta i el pal van evitar que la pilota entrés al fons de la xarxa. En cinc minuts, però, la final va fer un gir de 180 graus. Després d’una recuperació, Tomás Paço va servir al jove pivot Zicky, que, lliure de marca, va retallar diferències (25’). Sense temps per refer-se del cop, Erick (27’) va marcar el segon. El Barça estava contra les cordes i ni el temps mort demanat per Andreu Plaza va servir per canviar el panorama. João Matos (30’) va connectar un xut de falta, que entre Dídac i la barrera es va esmunyir fins a dins de la porteria. L’Sporting havia estat capaç de culminar la remuntada en 5 minuts. Amb el vent a favor, l’equip portuguès semblava arribar més fresc i clarivident al tram final. A 3:58 per al desenllaç, Plaza es va jugar la carta del porter jugador, però en una pèrdua de pilota Pany Varela (36’) va marcar el quart. Ferrão, molt ben defensat durant tota la final, va aparèixer per obrir la porta de l’esperança blaugrana (37’), però no hi va haver temps per forçar l’empat.

La segona part ha estat més demèrit nostre que mèrit de l’Sporting. Ens ha faltat intensitat