Tennis

La teranyina de Djokovic

Tennis. Wimbledon. El serbi guanya el joc psicològic a l’efervescent Shapovalov i jugarà demà contra Berrettini la seva 30a final de Grand Slam

Novak Djokovic (1) es va haver d’arromangar de valent per batre el canadenc Denis Shapovalov (10) per 7-6 (3), 7-5 i 7-5 en 2h44, en un partit força més costerut del que reflecteix el resultat, i jugarà demà contra l’italià Matteo Berrettini (7) la seva setena final de Wimbledon i la 30a de Grand Slam de la seva carrera. El pentacampió va apel·lar a l’experiència, la intimidació i als seus recursos il·limitats davant d’un tennista agressiu de 22 anys que mai havia arribat tan amunt i que no va saber temperar els nervis en els punts clau. Shapovalov va tenir break amunt en el primer set i va malbaratar cinc pilotes de trencament en el segon: 0-40 en el quart joc i 15-40 en el sisè. Djokovic, en canvi, va segellar el seu segon trencament en la seva primera oportunitat del segon set: doble falta de Shapovalov (6-5).

Més alliberat, Shapovalov es va mantenir viu fins al 5-5 del tercer acte, quan el número 1 va celebrar el seu tercer trencament en un joc en què el tennista nascut a Tel-Aviv i amb doble nacionalitat israeliana i canadenca va cometre dues dobles faltes. El monstre balcànic va tancar en blanc i amb dos aces. Shapovalov, campió del torneig júnior, va ser ovacionat i va plorar.

L’eficiència amb el servei que mai no va concedir en tot el partit i una dreta demolidora van catapultar Matteo Berrettini (7) a la seva primera final de Grand Slam contra el desdibuixat polonès Hubert Hurkacz (14): 6-3, 6-0, 6-7 (3) i 6-4 en 2h37. Hurkacz, l’home que va fer fora Roger Federer, ho va passar malament en la seva primera aparició en una semifinal de tan alta graduació, la segona per a Berrettini. Un parcial escandalós de 10-0 favorable al transalpí –del 3-3 al 6-3, 6-0, amb només 8 punts del polonès, i 1-0– el va deixar ferit de mort. La reacció en el tercer set va ser estèril.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)