Espanya apel·la a l’esperit defensiu i jugarà la final contra els Estats Units

Espanya ha jugat un partit rodó tant en defensa com en la porteria, amb Laura Ester un cop més decisiva, i ha segellat el bitllet per a la final dels Jocs Olímpics derrotant Hongria per 8-6 (2-0, 3-2, 3-2 i 0-2). L’equip de Miki Oca, amb dotze catalanes, se les haurà amb els Estats Units en la repetició de la final de Londres 2012 que es va endur l’equip nord-americà, que busca el seu tercer títol seguit. Hongria, que va trencar la condició d’invicte dels EUA en la fase de grups, lluitarà contra el ROC per la medalla de bronze.

L’equip estatal ha començat molt bé–3-0 amb dos gols d’Anni Espar i un de Bea Ortiz– assecant les hongareses amb una defensa impecable i amb Laura Ester molt segura. En atac, tot i l’excés de precipitació, ha llegit la tancada defensa rival apostant pels tirs exteriors davant la impossibilitat de connectar amb les boies. Anni Espar ha fet el seu tercer gol i Forca, molt marcada, s’ha estrenat. Les hongareses, però, han marcat dos gols en el segon quart (5-2). Impulsada per Szilagy, que ja duia tres gols, Hongria, de penal provocat en un contraatac molt ben trenat –el segon de les magiars–, s’ha acostat a dos gols (6-4) en el tercer quart. Amb només 16 anys, Elena Ruiz ha desencallat part del perill amb el seu segon gol (7-4) en un moment clau. Per fi, Espanya ha aprofitat la primera superioritat (1/4) amb una gran passada d’Anni Espar sobre Maica Garcia, que no ha perdonat (8-4) i ha establert la màxima diferència. En el darrer quart, Keszthelyi ha rendibilitzat un error defensiu (8-5) i Valyi ha inquietat amb el 8-6. El conjunt de Miki Oca, tal com li va passar en els quarts contra la Xina, ha perdut pistonada en el tram final, inoperant en atac, i li ha tocat patir. La concentració defensiva, però, li ha permès certificar l’accés a la final.