Handbol

Ortega inicia el canvi de cicle

Handbol. El Barça comença avui els entrenaments de pretemporada a les ordres del tècnic malagueny, que obre una nova era després d’una etapa de 12 anys liderada per Xavi Pascual

El Barça inicia avui una nova era amb el tècnic de 50 anys Antonio Carlos Ortega al capdavant, que ha signat fins al 2024. L’extrem indiscutible del Dream Team de Valero Ribera va guanyar sis copes d’Europa amb el club, entre molts altres títols, entre el 1994 i el 2005, i ara afronta el repte de substituir Xavi Pascual, que ha estat dotze anys al capdavant i que s’ha acomiadat amb una temporada perfecta en què l’equip va reiterar el seu domini en les competicions estatals i va recuperar la corona europea. Ortega acumula una àmplia experiència a les banquetes de l’Antequera, el Veszprém, el Kolding danès i la selecció japonesa, i va tenir la seva última experiència en el Hannover alemany. Un aprenentatge exhaustiu des que va plegar que mirarà de traduir en èxit al club català.

El Barça manté el bloc que li va donar la copa d’Europa amb alguns canvis. A banda de l’absència de Pascual, es farà estrany no veure el reconegut Raül Entrerríos, retirat i sortint per la porta gran tant al Barça com a la selecció espanyola.

El potencial de la plantilla el demostra el fet que en els Jocs de Tòquio els blaugrana van acumular 8 medalles. De fet, l’equip blaugrana i el París Saint Germain són els dos clubs del món amb més medallistes. Els parisencs van tenir cinc ors, dues plates i un bronze, i el Barça, quatre ors –Ludovic Fàbregas, Dika Mem, Timothey N’Guessan i Melvyn Richardson– i quatre bronzes –Raül Entrerríos, Aleix Gómez, Gonzalo Pérez de Vargas i Ángel Fernández–. De fet, el Barça atresora 38 medalles olímpiques des que Edward Wunderlich va obtenir la plata amb Alemanya a Los Angeles 1984.

Ali Zein, lesionat

Les cares noves a banda de la d’Ortega són les dels quatre fitxatges: el lateral dret Melvyn Richardson (Montpeller) –fill del mític central francès Jackson Richardson–; el lateral esquerre egipci Ali Zein (Sharjah), que no comença amb la resta de companys perquè està lesionat –fractura del segon metacarpià de la mà dreta– i en té per quatre setmanes de baixa; el porter argentí procedent del Ciudad Encantada Leo Maciel, i l’extrem esquerre de la selecció espanyola Ángel Fernández (Kielce).

La plantilla farà avui les revisions mèdiques. El grup s’entrenarà a la Ciutat Esportiva fins al 20, data en què els d’Ortega viatjaran fins a Encamp per estar-se en terres andorranes fins al 24. El mateix dimarts 24 jugaran contra el Fraikin el Torneig Ciutat de Granollers. El 2 de setembre jugaran a Santander contra el Cantàbria Sinfín, tot just abans de disputar la Supercopa el dia 4 a Torrelavega contra l’Ademar Lleó.

ELS PLANS

La plantilla passarà avui la revisió mèdica i el dia 20 marxarà cap a Encamp
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)