Ciclisme

Sergio Garrote guanya l’or en la contrarellotge de 16 km de la classe Handbiker 2

El ciclista barceloní Christian Venge obté el bronze formant tàndem amb Noel Martín

El ciclista de Viladecans Sergio Garrote (1979) ha debutat en uns Jocs Paralímpics per la porta gran amb la consecució de la medalla d’or en la contrarellotge de 16 km de la classe Handbiker 2 (H2, impulsades per la mà), que s’ha disputat en el circuit internacional de Fuji. Amb un registre de 31:23.53, Garrote ha precedit l’italià cinc vegades campió del món Luca Mazzone (31:23.79) i el francès Florian Jouanny (32:41.62). “Ni en els millors somnis podia imaginar aconseguir això aquí. Quan vaig veure el circuit se’m va remoure alguna cosa per dins perquè és el perfil que més m’agrada. Soc escalador i m’agrada molt l’esforç de pujar, però venia a donar-ho tot. Era el zenit, el final d’un treball. En una contrarellotge es corona els més grans i ho dedico a la meva dona, a la meva filla i a la meva família, que m’han aguantat molt”, ha confessat entre llàgrimes el ciclista català, que al juny ja va assolir tres medalles de plata en el mundial de Cascais. Garrote, del Club Ciclista Sant Boi, fa servir una cadira de rodes des que va caure d’una bastida d’una obra el 2001 que li va provocar una lesió medul·lar. Practica ciclisme amb una handbike des del 2015.

Christian Venge i Noel Martín signen el bronze en tàndem

El títol de Garrote no ha estat l’única bona notícia que ha arribat des del circuit de Fuji perquè el ciclista amb discapacitat visual barceloní Christian Venge i el seu pilot Noel Martín han segellat la tercera posició en la modalitat de contrarellotge. En un recorregut sobre 24 km, han acreditat un registre de 42:52.12, i només han cedit davant el tàndem francès Alexandre Lloveras-Corentin Ermenault (41:54.02) i el neerlandès format per Vincent ter Schure i Timo Fransen (42:00.77). Venge és tot un referent del ciclisme paralímpic i amb cinc participacions en els Jocs ja ha sumat sis medalles amb la d’avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)