El Veszprém posa fi a la imbatibilitat del Barça

Handbol. El conjunt blaugrana respon amb nota al duel amb l’equip hongarès, però topa amb Corrales i perd el primer partit en la fase de grups de la Champions després de dos anys

Veszprém 29 Barça 28

TELEKOM VESZPRÉM:Corrales; Yahia (3), Ligetvári (3), Marguc (8, 4 p.), Strlek (2), Blagotinsek (1), Sipos –set inicial–; Cupara (p.s.), Manaskov (2), Nenadic (5), Maqueda (1), Nilsson (1), Lauge (3), Lukács, Mahé i Lekai.BARÇA:Gonzalo (1); Mem (4), Janc (2), Fernández (2), Makuc, Langaro (5), Fàbregas (4) –set–; Maciel (p.s.), Aleix (5, 1 p.), Petrus, Richardson (5), Frade i Zein.PARCIALS:1-1, 3-4, 6-5, 9-8, 12-11, 16-12; 18-14, 20-18, 23-21, 24-25, 27-26 i 29-28.ÀRBITRES:Horacek i Novotny. Exclusions: Blagotinsek (16’ i 33’), Ligétvari (23’), Sipos (35’), Corrales (39’) i Yahia (55’), per part del Veszprém; i Frade (16’), Richardson (53’) i Petrus (56’), per part del Barça.PÚBLIC:5.000 persones..

El Barça va cedir la primera derrota del curs en un dels escenaris més calents d’Europa, el Veszprém Arena. Tot i l’ensopegada, el conjunt blaugrana va exhibir caràcter, i amb una gran reacció en la segona part –al descans perdia 16-12–a punt va estar de culminar la remuntada. De fet, va ser capaç de capgirar el resultat (24-26), però alguna errada en el tram decisiu i l’impuls dels 5.000 aficionats que omplien el pavelló van acabar de decantar el duel del bàndol magiar. Un altre dels factors desequilibrants va ser el porter format en el planter, Rodrigo Corrales, que amb 19 aturades va penalitzar l’efectivitat blaugrana. Més enllà de la final de la Champions del 2020 contra el Kiel (33-28), el Barça no perdia un partit de la fase de grups europea des de feia més de dos anys, el 14 de setembre del 2019, contra el Pick Szeged (31-28).

El pes de les defenses es va imposar en la posada en escena. Amb tot, el ritme de joc era elevat i tots dos equips aprofitaven qualsevol oportunitat per sortir en ràpides transicions. Dos contraatacs de Janc i l’efectivitat de Langaro van impulsar el primer parcial blaugrana (3-5). Era un partit de ratxes, i el Veszprém, aprofitant l’exclusió de Frade, va replicar amb un 4-0 (7-6). El xoc es convertia en un intercanvi de cops, amb grans intervencions dels dos porters, Corrales (10 aturades) i Gonzalo (8). El Barça va abaixar el llistó defensiu en el tram final i el conjunt hongarès, amb 5 gols de Marguc, ho va aprofitar per arribar al descans amb 4 gols de renda (16-12).

La duríssima defensa local va pagar el seu peatge en la segona meitat i tres exclusions gairebé consecutives van donar vida al Barça. El conjunt blaugrana va connectar amb Fàbregas en el pivot i després d’una transició ràpida culminada per Aleix va poder retallar diferències amb un parcial d’1-5 (21-20). El Veszprém va aturar el cop (23-20), però el Barça estava ben viu i amb un exercici d’autoritat i de punt d’honor va capgirar la situació amb bones accions de Mem i d’Aleix (24-26). L’exclusió de Richardson (53’) va donar oxigen al Veszprém, que en el cara o creu final es va emportar la victòria.