Voleibol

El DSV Sant Cugat i el CVB Barça inicien amb ambició la Lliga Iberdrola

El DSV Sant Cugat, que juga a l’elit per sisena temporada consecutiva, i el CVB Barça, que ha estat un any a l’infern i ha tornat a pujar, debuten dissabte en la Lliga Iberdrola. Tots dos miren de consolidar-s’hi. Les santcugatenques per repetir la bona campanya del curs passat –5è lliga en la lliga regular–i tornar a jugar el play-off pel títol, en el qual va cedir en quarts de final davant de l’Avarca Menorca. El CVB Barça, que el curs 2018/19 va ser subcampió però no va poder retenir les figures, lluitarà per assegurar la permanència. El DSV Sant Cugat va fort.

Ho va demostrar superant les blaugrana per 3-0 amb solvència en la final de la lliga catalana. El tècnic Rafa Ruiz mant el bloc del curs passat. Debuta demà dissabte a la pista del Leganés (19 h), un dels equips que ha ascendit. És favorit però Rafa Ruiz alerta que viatjar el mateix dia del partit sempre és un dèficit. El CVB Barça, per la seva banda, rebrà diumenge al poliesportiu de la Marina el Sayre La Ballena (16 h) canari, antepenúltim el curs passat.

Els fitxatges

El DSV Sant Cugat manté el bloc que el curs passat li va permetre de jugar per primera vegada el play-off pel títol –els quarts– i ha incorporat la col·locadora Carlota Martínez (Esplugues). Elia Rodríguez i la cadet Zoi Mavrommatis pugen del sempre prolífic planter. L’objectiu és tornar a la fase pel títol i accedir per primera vegada a la copa. El primer partit a Valldoreix serà el dia 9 d’octubre contra el CVB Barça. Les jugadores que han renovat són Aina Berbel, Andrea Bové, Raquel Brun, Camila Maldonado, Itziar Llobet, Marta Garcia, Natàlia Matamoros, Anna Newsome i Paola Soares.

El CVB Barça, per la seva banda, ha fitxat les catalanes Mireia Orozco i Maria Palet, la col·locadora xilena Beatriz Novoa, que torna a la disciplina del club després d’un parèntesi en la lliga del Perú, i la receptora turca de 27 anys Ece Hocauglu, que va guanyar la copa CEV amb el Sistem Yesilyurt Istanbul. Orozco té 28 anys, és receptora atacant i ja va jugar en el conjunt blaugrana. Prové del KA Akureyri d’Islàndia. És una jugadora completa, cridada a ser referent en atac. Palet té 26 anys, és una lliure contractada i retorna al CVB Barça procedent de l’Esplugues. Han renovat l’entrenadora Lucía Bregar i les jugadores Anna Grima –la capitana de l’equip–, Valentina Galiano, Helena Orejas, Maria Llinàs, Alba Koehler i Sol Guidarelli. Pugen al primer equip Rosa Mezquida i Ale Hurtado.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)