Handbol

La Super Globe, entre el Barça i la Bundesliga

Handbol. L’equip blaugrana confia a afegir el Magdeburg a la llista de víctimes de la lliga alemanya en la seva sisena final del mundial de clubs

El Barça posarà a prova la seva hegemonia en la Super Globe, en què atresora cinc títols, els tres últims, consecutius, contra el Magdeburg, el campió de l’ara anomenada Lliga Europea (19.30 h, Barça TV). Ja és habitual que el conjunt blaugrana s’hagi de jugar el títol del mundial de clubs amb un dels referents de la Bundesliga. Quatre de les cinc finals disputades han estat contra rivals de la considerada millor lliga del món. Anteriorment, ja van sucumbir al potencial del Barça l’Hamburg (27-25 el 2013), el Füchse Berlín (29-25 el 2017 i 29-24 el 2018) i el Kiel (34-32 el 2019). El 2020 no es va disputar per la pandèmia.

El Barça vol afegir el Magdeburg a la llista de víctimes germàniques, però no ho tindrà gens fàcil. L’equip de la capital de Saxònia-Anhalt arriba a la final després d’haver eliminat l’Aalborg (32-30), el finalista de l’última Champions, i amb un full de resultats immaculat en la Bundesliga, líder després de sis victòries en sis partits. Dues dades prou eloqüents. En aquest sentit, el tècnic blaugrana Carlos Ortega, coneixedor de la lliga alemanya per les quatre temporades que va entrenar el Hannover (2017-21), és taxatiu: “Ara mateix el Magdeburg és un dels millors equips que hi ha Europa. Està en molt bona forma. És un equip clarament de Champions, però el reglament només permet que hi hagi dos representants de la Bundesliga i en les últimes temporades ha acabat tercer, rere el Kiel i el Flensburg, tot i que cada cop els està guanyant més terreny.” I hi afegeix: “Serà un partit molt difícil, en què haurem d’estar concentrats els 60 minuts. És un equip que no acostuma a perdre la cara als partits, que defensa molt bé i que contraataca. Si tots dos juguem al mateix ritme pot ser un partit de molts gols. Haurem d’apujar una mica el nostre balanç defensiu.” La meitat de la plantilla la formen jugadors nòrdics, entre els quals destaquen dos laterals, el danès Michael Dammgaard i l’islandès Omar Ingi Magnusson, clau tots dos en la victòria contra l’Aalborg amb la consecució de 11 i 7 gols, respectivament. Contra el campió danès, també va brillar l’extrem alemany Tim Hornke, que va anotar 4 gols.

Més enllà del rival, Ortega valora el fet que contra el Pinheiros pogués dosificar l’esforç dels seus jugadors, el pas endavant de Domen Makuc en la Super Globe i la importància de disposar d’una plantilla compensada en totes les posicions.

EL PROTAGONISTA

El Magdeburg és ara mateix dels millors equips d’Europa. És un equip de Champions
Carlos Ortega
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)