Hoquei sobre herba

El Junior no pot revalidar el títol de copa contra el Club de Campo (2-4)

L’efectivitat de l’equip madrileny ha estat determinant

El Junior no ha pogut revalidar el títol de la copa de la reina en una final en què l’efectivitat del Club de Campo, amb mitja selecció espanyola, ha estat determinant (2-4). El conjunt madrileny ha sumat en el camp del RC Polo la seva divuitena corona en 23 finals disputades, mentre que el Junior continua amb dos títols després d’haver jugat deu finals.

El conjunt santcugatenc ha començat ben estructurat en defensa, però un contraatac de les rivals ha forçat el primer penal córner, que ha rubricat amb anticipació Carmen Cano (6’). El Junior ha reaccionat d’immediat, però no ha pogut aprofitar dos penals córners consecutius. La insistència vallesana ha trobat recompensa al final d’aquest primer quart amb una jugada col·lectiva de tiralínies per la banda esquerra entre Mariona Serrahima, Anna Gil, que assistit en diagonal i que Carlota Petchamé ha rematat fins al fons de la porteria (17’). Ja en el segon quart, el Junior continuava controlant la possessió, però una pèrdua de bola ha provocat un altre ràpid contraatac de l’equip madrileny que Lucía Abajo ha rubricat amb un xut de revés (30’).

Després de la represa, el Club de Campo ha fet valer la seva efectivitat i ha ampliat la renda amb el tercer gol, obra de Begoña García (41’), que ha caçat el rebuig de Jana Martínez en una jugada en què a la defensa vallesana li ha faltat consistència. El Junior ha quedat tocat durant uns instants, però no s’ha donat per vençut. En una jugada similar al del Club de Campo, Mariona Serrahima ha fet una gran rematada i Anna Gil, a boca de canó, ha aprofitat el rebuig de la portera rival per retallar diferències. Ja en l’últim quart, el conjunt de Marcel Malgosa ha disposat d’un tercer penal córner que el Club de Campo ha sabut defensar amb encert. L’equip madrileny, en canvi, no ha perdonat i ha fet valer el seu joc directe per sentenciar la final. Sara Barrios ha esquivat la sortida de Jana Martínez i ha servit a Carmen Cano perquè anotés la quarta diana, la segona en el seu compte particular.

En la pugna per la medalla de bronze, l’Egara s’ha imposat el Taburiente per un ajustat 1-0.