El CN Sabadell té a tocar la final a quatre de l’Eurolliga

Waterpolo. L’equip vallesà afrontarà la tornada dels quarts de final a Can Llong amb 5 gols de renda després d’una espectacular segona part (2-9) al Pireu

Ethnikos 8 CN Sabadell 13

ETHNIKOS PIREU:Johnson; Ioannou, I. Charalampidi (2), Elliniadi, Kontoni (1), Parkes, Chatzikyriakaki (1), A. Benekou (1), Rakintzi, S. Charalampidi (2), I.A. Benekou, Bakoc (1) i Sotirelli.ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; Ortiz, Games, Van der Sloot, Serrano, Steffens (1), Sohi, Maica (3), Forca (5), Keuning (3), Pérez, González (1) i Carrasco.PARCIALS:3-3, 3-1, 2-6 i 0-3.

El CN Sabadell va fer tota una declaració d’intencions amb un triomf sense pal·liatius al Pireu que el deixa a tocar de la final a quatre de l’Eurolliga. Forçat a jugar la fase final de la copa LEN el curs passat, l’equip vallesà vol tornar a lluitar pel màxim ceptre continental i, ahir, va fer un pas de gegant aconseguint 5 gols de renda en l’anada dels quarts de final. L’equip de David Palma tindrà l’oportunitat de rematar la feina el 26 de febrer a Can Llong. Tot i la contundència del resultat, el pentacampió no ho va tenir gens fàcil i va haver de posar una marxa més després de la represa, tant en defensa com en atac, per capgirar el domini inicial grec, que en el descans manava per 6-4. La solidesa defensiva, el control de Steffens i l’efectivitat de Forca, Maica i Keuning van marcar el camí de l’espectacular remuntada vallesana, amb un parcial de 2-9 els dos últims quarts.

El primer quart va acabar amb taules. Ashleigh Johnson va aturar el primer llançament a Judith Forca. A la segona, però, no va perdonar i l’esquerrana del CN Sabadell va obrir el marcador amb una vaselina després de culminar un contraatac davant la portera nord-americana. El conjunt hel·lè va respondre amb la mateixa moneda i Chatzikyriakaki va enviar al fons de la xarxa un precís llançament parabòlic. El frec a frec es va mantenir durant tot el primer quart. Maica, marcant territori des de la boia, i Steffens, enviant un missatge a la seva companya de la selecció estatunidenca, van anotar per les vallesanes. Pel bàndol local, van marcar Stefania Charalampidi i Akistis Benekou. En el segon quart, l’Ethnikos va prendre la iniciativa. En dues accions de superioritat, Bakoc i Charalmpidi van obrir forat després que Johnson aturés un penal a Van der Sloot. Forca, en una altra transició ràpida, va retallar diferències, però Kontoni, amb un xut ajustat al pal, va tornar els dos gols de desavantatge abans del descans (6-4).

El CN Sabadell va sortir en tromba en el tercer quart i en menys de 4 minuts ja havia capgirat el resultat amb gols d’Irene González, Maica i Keuning. L’Ethnikos va aturar momentàniament el cop, però les sabadellenques veien porteria amb claredat i tres dianes més de Forca, Maica i Keuning deixaven el resultat en 8-10 abans d’afrontar els últims 8 minuts de joc. L’equip sabadellenc, amb una gran defensa, va tancar la porta a qualsevol intent de reacció local i va completar el festival amb un altre parcial favorable de 0-3, amb Forca (2) i Keuning en estat de gràcia.