Surf de neu

Queralt Castellet guanya la plata olímpica a Pequín

La sabadellenca (90,25), només superada per la nord-americana Chloe Kim (94,00) en la modalitat de mig tub, es converteix en la primera esportista catalana a guanyar una medalla en uns Jocs d’Hivern

Queralt Castellet ha confirmat les expectatives i avui s’ha convertit en la primera esportista catalana de la història en guanyar una medalla en uns Jocs Olímpics d’Hivern. La sabadellenca, amb 32 anys la més veterana de les participants en la final disputada a Zhangjiakou, ha aconseguit la plata en la modalitat de mig tub de surf de neu, només superada per la gran favorita, la nord-americana Chloe Kim, que ha revalidat l’or de PyeongChang, on la vallesana havia estat setena. En la segona mànega, Castellet ha sumat 90,25 punts i s’ha quedat a 3,25 de la jove nord-americana (94,00), que ja marcat territori des de la primera tanda. La japonesa Sena Tomita ha completat el podi (88,25).

“Ha estat increïble, he començat una mica malament [7a en la primera mànega amb 69,25] i després m’han vingut els nervis, però he estat capaç d’aconseguir la tanda que volia en la segona, una ronda que he estat treballant molt, molt temps. Molts anys. Soc molt feliç”, ha manifestat la surfista catalana.

Amb aquesta medalla olímpica, Castellet, que afrontava la seva cinquena participació en uns Jocs, culmina un espectacular palmarès on ja hi destacaven una plata en el mundial de Kreischberg el 2015 i un bronze en el d’Aspen 2021, a més de sis victòries, i onze podis en la copa del món, un or i dues plates en els X-Games.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)