Hoquei sobre herba

Terrassa es presenta al món en el sorteig del mundial 2022

La selecció espanyola jugarà el mundial femení de Terrassa de l’1 al 17 de juliol en el grup C contra l’Argentina, Corea i el Canadà en base al sorteig que s’ha fet avui al Museu Nacional de la Ciència la Tècnica de Terrassa, en una cerimònia conduïda per Marta Carreras en català i amb intervencions en català, castellà i anglès i que ha servit de presentació de la cita i de la ciutat al món. A la vila egarenca també es disputarà el grup D, que aplegarà les seleccions d’Austràlia, Bèlgica, el Japó i Sud-africà. Les altres vuit seleccions participants –Països Baixos, Alemanya, Irlanda i Xile en el grup A i Anglaterra, Nova Zelanda, la Índia i la Xina en el B– jugaran la primera fase a Amsterdam (Països Baixos), l’altre seu. Les semifinals i la final també es jugaran a l’estadi Olímpic de Terrassa –ara en remodelació–, en el qual s’espera una afluència global de 40.000 espectadors en els 24 partits que s’hi disputaran. És la primera vegada que es fa una copa del món d’hoquei herba en dues seus compartides i també la primera vegada que s’organitza a Terrassa, el bressol de l’hoquei herba a Catalunya com ha reivindicat en el torn de parlaments la secretària General de l’Esport Anna Caula. Terrassa compta amb 2.500 jugadors i jugadors en els seus quatre clubs en un esport que va néixer a la ciutat l’any 1908. La vila vallesana, no obstant això, va ser la seu de la final del mundial que el 1971 va organitzar el RC Polo de Barcelona. Serà, en tot cas, l’esdeveniment d’aquest esport de més volada que es fa a la ciutat des que va ser subseu olímpica el 1992, amb un or de l’equip femení també amb accent català que va rellançat aquest esport. El català Santi Deó, president de la federació espanyola, ha assegurat que la cita “serà un punt d’inflexió per a l’hoquei herba espanyol.” Berta Bonastre, jugadora olímpica i directora del torneig, que es va acomiadar de la selecció espanyola fa pocs dies després de dotze anys, ha demanat el suport del públic per “repetir l’èxit de Barcelona 92.” En l’acte també hi ha participat l’exjugador Santi Freixa, que ha estat la mà innocent juntament amb Bonastre.

El vigent campió de la copa del món i principal potència és l’equip del Països Baixos, que va guanyar el 2018 el mundial jugat a Londres –Espanya va obtenir el bronze, amb set catalanes–i que també es va endur el del 2014 disputat a la Haia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)