El Barça compleix el guió

Handbol. L’equip blaugrana redreça el rumb en la segona meitat i, amb un triomf convincent contra el Veszprém, consolida el segon lloc i aplana el camí cap als quarts de la Champions

Barça 35 Veszprém 30

BARÇA:Gonzalo; Mem (8), Aleix (5, 1 p.), Petrus, Fernández, Langaro (2), Fàbregas (2) –set inicial–; Ariño (2), Janc (3), N’Guessan (5), Cindric (5), Makuc (1), Ben Ali (2) i Zein.TELEKOM VESZPRÉM:Corrales; Marguc (3,1 p.), Blagotinsek, Mahé (5) Lauge Schmidt (1), Omar (7), Strlek (4) –set inicial–; Cupara (p.s.), Nenadic (6), Ligetvari, Nilsson (4), Lekai, Maqueda, Lukacs i Iic.PARCIALS:3-3, 4-5, 7-5, 8-10, 10-11, 13-13; 16-16, 20-18, 22-20, 27-23, 31-26 i 35-30.ÀRBITRES:Gubica i Milosevic. Exclusions: Zein (18’), Ben Ali (28’), Janc (40’), Langaro (46’) i Fàbregas (55’), per part del Barça; i Blagotinsek (2’ i 32’), Mahé (13’), Nilsson (17’), Nenadic (47’) i Ligetvari (56’), per part del Veszprém.PÚBLIC:2.579 espectadors.

El Barça va saber aplicar el seu pla de partit en la segona meitat contra el Veszprém i segellar un triomf que li aplana el camí per assegurar-se el segon lloc de grup en la Champions i l’accés directe als quarts de final. En la primera meitat, les pèrdues de pilota van penalitzar el conjunt blaugrana, i si la cosa no es va complicar va ser per l’espectacular actuació de Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals (11 aturades, 16 al final). Després de la represa, el conjunt blaugrana va aprofitar la defensa 5-1 per fer un pas endavant i, amb un balanç ofensiu més fluid i efectiu, aconseguir un avantatge suficient per assegurar-se el triomf.

En la posada en escena, i amb Gonzalo marcant territori sota els pals, l’equip blaugrana va colpejar primer (7-5). Però en un tres i no res el Veszprém va capgirar el resultat, amb grans aturades també de Rodrigo Corrales i contraatacs culminats per Nilsson, Strlek i Fathy (7-9). A partir d’aquí, el conjunt hongarès va controlar el ritme de joc, però les diferències eren mínimes i un gol de N’Guessan va tancar la primera meitat en taules.

A l’inici de la segona meitat es va mantenir l’intercanvi de cops amb algunes variants tàctiques. El Barça, per moments, es va situar amb un 5-1 en defensa i el Veszprém va replicar amb atacs amb set jugadors. Cindric va prendre el comandament en atac i el conjunt blaugrana va obtenir un màxim avantatge de tres gols (22-19). El Barça encara va fer un pas endavant més aprofitant una exclusió absurda de Nenadic. L’aparició de Dika Mem i un gol a porteria buida d’Aitor Ariño, amb el Palau empenyent de valent, van eixamplar l’avantatge fins a les cinc dianes (26-21). Sòlid en defensa i amb un atac efectiu i fluid, l’equip barceloní en va tenir prou per assegurar-se la victòria en un tram final en què Blaz Janc fins i tot va exercir de central.

En la primera part les set pèrdues de pilota ens han penalitzat i sort de la grans intervencions de Gonzalo a la porteria
En el segon temps ha estat clau la defensa 5-1 i hem sabut atacar amb més fluïdesa