Waterpolo

Festa completa a Can Llong

Waterpolo. L’Astralpool CN Sabadell remata la feina en la tornada dels quarts contra l’Ethnikos i després de dues temporades tornarà a ser a la final a quatre de l’Eurolliga

CN Sabadell 8 Ethnikos 6

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; Ortiz, Games (1), Casado, Serrano, Steffens (3), Sohi, Maica, Forca (3), Keuning, Pérez, González (1) i Carilla.ETHNIKOS PIREU:Johnson; Ioannou (1), I. Charalampidi, Elliniadi (1), Kontoni (2), Parkes, Chatzkyriakaki, A. Benekou, Rakintzi, S. Charalampidi (1), I.A. Benekou (1), Bakoc i Sotirelli.PARCIALS:3-1, 1-1, 3-3 i 1-1.ÀRBITRES:Kunikova i Castagnola.

Després de dues temporades d’absència –el 2020 perquè no es va fer i el 2021 perquè va quedar relegada a la copa LEN–, l’Astralpool CN Sabadell tornarà a estar en la festa de final de curs de l’Eurolliga, entre els quatre clubs que pugnaran pel màxim ceptre continental. El conjunt de David Palma ja havia fet els deures amb un triomf folgat al Pireu (8-13) i ahir va rematar la feina amb una altra victòria a Can Llong. L’equip vallesà no va haver de forçar la màquina per tornar a sotmetre l’Ethnikos, que en cap moment va albirar la més remota possibilitat de capgirar l’eliminatòria.

Tot i el clar avantatge de l’anada, el CN Sabadell no va especular amb el resultat i va anar pel partit des de l’inici. La defensa d’anticipació i la major efectivitat en les superioritats van segellar un primer parcial de 3-1. Maggie Steffens i Judith Forca, per partida doble, van obrir el foc per al conjunt local. La sabadellenca va sorprendre Ashleigh Johnson amb un llançament parabòlic teledirigit a l’escaire i posteriorment en una ràpida transició. En el segon quart, l’Ethnikos va elevar el llistó defensiu i la internacional nord-americana encara es va fer més gran sota els pals. En tot cas, el parcial va ser d’empat a un i en el descans el CN Sabadell mantenia els dos gols de renda (4-2). Brigitta Games, des de la boia, va ser l’autora de l’única diana de l’equip de David Palma.

Després de la represa, van aparèixer les canoneres del conjunt hel·lè, Ioulia Anna Kontoni (2) i Ioli-Angeliki Benekou, però el CN Sabadell va replicar immediatament de la mà de dos dels seus grans arguments ofensius, Steffens i Forca, a més d’Irene González. Amb l’eliminatòria resolta, l’últim quart també va acabar amb taules. Steffens, el metrònom de l’equip, va eixamplar l’avantatge a tres gols (8-5) abans de ser substituïda i emportar-se una ovació dels aficionats. Només va quedar temps perquè Eleni Elliniadi, en superioritat, segellés el definitiu 8-6. La celebració, en tot cas, va ser per al CN Sabadell, que estarà en disposició de lluitar per la seva sisena Eurolliga i de competir en la novena fase final de les onze últimes edicions.

LA XIFRA

5
títols
de l’Eurolliga té el CN Sabadell al seu palmarès (2011, 2013, 2014, 2016 i 2019)

L’Olympiacòs i el Kirixi, classificats

A més del CN Sabadell, també van segellar l’accés per a la final a quatre l’Olympiacòs i el Kinef Kirixi. El conjunt grec, el vigent campió, i el rus, que ja havien vençut en l’anada, van tornar a guanyar en la tornada a domicili, a la piscina del Dunaujvàros (7-10) i de l’UVSE Budapest (7-11). El partit entre el Dinamo Uralotxka rus i el Plebiscito Pàdua, que estava ajornat, es jugarà finalment el 3 de març a Belgrad. En l’anada, el conjunt rus havia vençut a domicili per 8-11.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)