Vela

El govern xifra en uns 1.000 milions l’impacte econòmic de la copa Amèrica

Dona suport a la candidatura per al 2024 perquè tornaria a projectar internacionalment Barcelona i Catalunya al món

El Govern ha acordat donar suport a la candidatura de Barcelona com a seu de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela, que tindrà lloc el 2024, en considerar que és un esdeveniment que projectarà internacionalment la capital catalana i Catalunya i ajudarà a la recuperació econòmica.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha xifrat en uns 1.000 milions d’euros l’impacte econòmic que suposaria acollir la Copa Amèrica de vela 2024. “És la competició més important d’aquest esport i un dels esdeveniments amb més impacte econòmic al país amfitrió”, ha destacat la portaveu, dient que “promoure la imatge de Catalunya al món com a organitzadora d’aquest tipus de proves només aporta coses bones”.

L’elecció el 31 de març o abans

A més de manifestar el seu suport, la Generalitat ha autoritzat al departament d’Empresa i Treball a emprendre les actuacions necessàries per a la promoció de la candidatura de la capital catalana per acollir aquest esdeveniment. Aquest anunci del Govern es produeix a pocs dies –es preveu el proper dia 31 o abans– que es faci pública la seu que acollirà la competició del 2024, a la qual també aspiren altres ciutats, entre elles Màlaga.

“La Copa Amèrica és una molt bona oportunitat per posicionar Barcelona i Catalunya mitjançant un dels esdeveniments esportius més importants del món, i també és una oportunitat que ha de ser aprofitada com un revulsiu per reviure aquells sectors greument afectats i copejats els últims dos anys per la pandèmia, el sector turístic, tot i que no només, pot ser un dels grans beneficiats”, ha indicat Plaja.

La portaveu ha recalcat que la Copa Amèrica de vela és una competició “compromesa amb la sostenibilitat”, i ha indicat que, més enllà dels dies de la competició, l’esdeveniment genera activitat durant els dos anys previs en els que tenen lloc els entrenaments. “És un esdeveniment que permetrà accelerar la recuperació del turisme internacional, potenciarà la imatge internacional de Barcelona i del conjunt del país i, per tant, des del Govern es destinaran els esforços necessaris perquè la Copa Amèrica es faci aquí”, ha resumit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)