Natació

La FINA exclou els nedadors russos i bielorussos del mundial de Budapest

Es disputaran entre el 18 de juny i el 3 de juliol

La Federació Internacional de Natació (FINA) ha anunciat l’exclusió dels nedadors russos i bielorussos, així com tots els seus funcionaris, amb vista al mundial que es disputarà a Budapest entre el 18 de juny i el 3 de juliol. A través d’un comunicat oficial, l’organisme presidit pel kuwaitià Husain Al-Musallam ha informat que arran de la seva decisió, la Federació Russa de Natació retirarà tots els seus esportistes aquàtics de tots els campionats organitzats per la FINA que han de disputar-se durant el 2022.

Sense mundial de piscina curta a Kazan

A més, ha anunciat la retirada de l’organització dels mundials de piscina de 25 metres a Kazan, que es disputaran en una nova seu encara per determinar en les mateixes dates, entre el 17 i el 22 de desembre.

Tanmateix, el president de la FINA ha decidit obrir un procediment contra el nedador rus Evgeny Rylov “per una possible violació de les normes” després de la seva “presumpta” participació en una manifestació a favor de la invasió d’Ucraïna a l’estadi Luzhniki de Moscou. Per últim, reitera la seva “més enèrgica condemna” de la invasió russa d’Ucraïna i insisteix en el seu compromís de donar suport a la Federació de Natació d’Ucraïna en la preparació de les pròximes competicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)