El Sabadell tomba el Mataró i celebra la seva 19a lliga a Can Llong (10-7)

L’Astralpool Sabadell ha revalidat el títol de lliga, el 19è de la seva història, imposant-se al stm Mataró (10-7) en el tercer i definitiu partit de la final, jugat a la piscina de Can Llong. Les jugadores de David Palma han aprofitat aquesta vegada que jugaven com a locals per imposar-se al seu principal rival en un partit on Laura Ester (13 títols de lliga) ha tornat a fer valer la seva categoria sota els pals. En atac l’exjugadora del Mataró Irene González (4 gols) també ha estat decisiva contra un rival que s’ha estavellat en atac, sobretot en les jugades de superioritat.

L’arrancada ha marcat tot el partit. Forca ha provocat un penal clar i Van der Sloot no ha perdonat. González i Stephens també han batut Sánchez des de fora i les visitants no han trobat el camí del go en el primer quart (0 de 3 en les superioritats).

Ja en el segon quart la russa Markoh ha fet el primer gol de les visitants, però la resposta de González, imperial, ha estat immediata. En els minuts finals abans del descans l’intercanvi de cops ha acabat amb un gol psicològicament clau de Nona Pérez a tres segons del final (6-3).

En la represa González i Forca han començat a visualitzar el títol (8-3) mentre Ester continuava essent un malson per a les atacants maresmenques, sobretot Morell i Markoh. Dos penals anotats per Van de Kraats (8-5) no han estat suficients per posar nervioses les vallesanes, que han sentenciat amb el quart gol de González, l’MVP de la final. Per acabar-ho d’adobar Van der Sloot ha aprofitat una nova superioritat per donar tranquil·litat a les seves companyes davant l’estratègia de Dani Ballart de jugar amb superioritat totes les últimes jugades.

El Sabadell, que ha celebrat el títol amb una gran festa dins de l’aigua, s’ha tret l’espina de les derrotes a la lliga catalana, la supercopa i la copa i del disgust de la Champions. Aquesta és la 15a lliga per a Mati Ortiz i Maica Garcia, baixa en el partit d’avui.