Ciclisme

Hindley trenca fronteres

Ciclisme. L’australià del Bora és el primer corredor del país oceànic que guanya el Giro, dos anys després de perdre’l l’últim dia

Jai Hindley (1996) és el primer australià que guanya el Giro, en la 105a edició de la prova, que va acabar amb la CRI a Verona. El campió italià de l’especialitat, Matteo Sobrero (BikeExchange), va guanyar l’etapa que hauria pogut ser decisiva per a la general si Hindley no hagués resolt la general en els tres últims quilòmetres de la Marmolada abans-d’ahir.

Hindley, el dia que feia 20 anys que el seu ídol Cadel Evans va ser el primer australià a dur el mallot rosa, va guanyar la cursa italiana havent-la liderat un dia i després que, el 2020, veiés com Tao Geoghegan Hart (Ineos) li pispava la general en la darrera jornada, a què arribaven empatats, en la contrarellotge de 15,7 km un 25 d’octubre. Richard Carapaz (Ineos) i Mikel Landa (Bahrain), segon i tercer en la general. “El desig de no tornar a reviure aquell horror em motivava més que res”, va dir.