Esports de muntanya

Ecoturisme al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El Parc ha ini­ciat el pro­ce­di­ment per adhe­rir-se a la Carta Euro­pea de Turisme Sos­te­ni­ble

El Parc Natu­ral de l’Alt Piri­neu va pre­sen­tar la set­mana pas­sada, con­jun­ta­ment amb l’Asso­ci­ació de Guies Intèrprets del Parc, la tem­po­rada anual d’eco­tu­risme. Enguany s’han pro­gra­mat més d’una vin­tena de tipus d’acti­vi­tats i rutes guia­des per gau­dir dels pai­sat­ges i la bio­di­ver­si­tat del Parc Natu­ral de l’Alt Piri­neu. Hi haurà acti­vi­tats rela­ci­o­na­des amb la des­co­berta de papa­llo­nes i la flora, guiat­ges per obser­var la fauna d’alta mun­ta­nya, un recor­re­gut per conèixer l’acti­vi­tat a l’entorn del ferro que es feia als bos­cos de la Vall Fer­rera, cami­na­des astronòmiques, rutes per des­co­brir la geo­lo­gia del Parc o sor­ti­des amb raque­tes, entre mol­tes altres.

També s’orga­nit­za­ran al llarg d’aquesta tem­po­rada acti­vi­tats d’edu­cació ambi­en­tal d’obser­vació de car­ro­nyai­res al nou punt d’aguait de l’Obaga d’Orteu d’Embo­nui, rutes guia­des inter­pre­ta­des per la xarxa de 900 quilòmetres de camins senya­lit­zats del Parc o acti­vi­tats per obser­var la brama del cérvol jun­ta­ment amb la Reserva Naci­o­nal de Caça de l’Alt Pallars.

Des del Parc s’ha des­ta­cat que aquest tipus d’oferta eco­turística té ple­na­ment en compte les reper­cus­si­ons actu­als i futu­res econòmiques, soci­als i medi­am­bi­en­tals per satis­fer les neces­si­tats dels visi­tants, de l’entorn i les comu­ni­tats locals, i s’emmarca dins dels prin­ci­pis que pro­mou la Carta Euro­pea de Turisme Sos­te­ni­ble, a la qual pre­ci­sa­ment el ter­ri­tori del Parc té pre­vist adhe­rir-se. 

La notícia com­pleta a aquí