Esports de muntanya

Ecoturisme al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El Parc ha iniciat el procediment per adherir-se a la Carta Europea de Turisme Sostenible

El Parc Natural de l’Alt Pirineu va presentar la setmana passada, conjuntament amb l’Associació de Guies Intèrprets del Parc, la temporada anual d’ecoturisme. Enguany s’han programat més d’una vintena de tipus d’activitats i rutes guiades per gaudir dels paisatges i la biodiversitat del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Hi haurà activitats relacionades amb la descoberta de papallones i la flora, guiatges per observar la fauna d’alta muntanya, un recorregut per conèixer l’activitat a l’entorn del ferro que es feia als boscos de la Vall Ferrera, caminades astronòmiques, rutes per descobrir la geologia del Parc o sortides amb raquetes, entre moltes altres.

També s’organitzaran al llarg d’aquesta temporada activitats d’educació ambiental d’observació de carronyaires al nou punt d’aguait de l’Obaga d’Orteu d’Embonui, rutes guiades interpretades per la xarxa de 900 quilòmetres de camins senyalitzats del Parc o activitats per observar la brama del cérvol juntament amb la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars.

Des del Parc s’ha destacat que aquest tipus d’oferta ecoturística té plenament en compte les repercussions actuals i futures econòmiques, socials i mediambientals per satisfer les necessitats dels visitants, de l’entorn i les comunitats locals, i s’emmarca dins dels principis que promou la Carta Europea de Turisme Sostenible, a la qual precisament el territori del Parc té previst adherir-se. 

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)