Tennis

Iga Swiatek i Coco Gauff, la joventut lluita pel títol

Tennis. Roland Garros. La polonesa, de 21 anys acabats de fer, i la nord-americana, de 18, es classifiquen amb molta facilitat per a la final

Iga Swiatek i Coco Gauff lluitaran pel títol de Roland Garros en una final presidida per la joventut de les dues jugadores. La polonesa, número 1 mundial, ha complert aquesta mateixa setmana els 21 anys, mentre que la nord-americana, vuitena favorita, en té 18. Totes dues van accedir a la final, que es jugarà demà, amb comoditat, en guanyar la seva semifinal amb molta rapidesa. Iga Swiatek va vèncer per 6-2 i 6-1 la russa Dària Kassàtkina, vintena favorita, en una hora i quatre minuts, mentre que Coco Gauff va guanyar la italiana Martina Trevisan, 59 del rànquing mundial, per 6-3 i 6-1 en una hora i vint-i-vuit minuts.

Per a la nord-americana aquesta final de París serà la primera en un Grand Slam, mentre que la polonesa ja sap el que és guanyar un dels quatre grans tornejos: va ser la campiona de Roland Garros l’any 2020. Iga Swiatek està en una llarga ratxa de victòries i amb el triomf en la semifinal va arribar a la 34a de manera consecutiva.

En la seva semifinal, la polonesa es va mostrar agressiva, sòlida i inspirada en el seu joc, sobretot en el seu cop de dreta, i no va deixar que la seva rival entrés en cap moment en el partit. Kassàtkina només va semblar que la inquietava amb el 2-2 en l’inici, però després la polonesa va pujar el seu nivell i es va mostrar intractable. La nord-americana va trigar més a superar la italiana, i totes dues jugadores es van trencar cinc vegades consecutives els seus serveis, fins que Gauff va guanyar el primer set. A l’inici de la segona mànega, la italiana va tenir problemes a la cuixa dreta i li van posar un aparatós embenatge. Gauff va anar a buscar el triomf i va guanyar els cinc darrers jocs seguits.

L’hora dels nois

Les semifinals del quadre masculí es disputaran avui, i la primera la jugarà Rafael Nadal (5) contra l’alemany Alexander Zverev (3) a partir de tres quarts de tres de la tarda. Un cop finalitzi el partit es disputarà la segona entre el noruec Casper Ruud (8) i el croat Marin Cilic (29).

MOLT RÀPID

Coco Gauff guanya Martina Trevisan per 6-3 i 6-1 en una hora i vint-i-vuit minuts

MOLT MÉS RÀPID

Iga Swiatek venç Dària Kassàtkina per 6-2 i 6-1 en una hora i quatre minuts

Granollers perd en la semifinal de dobles

Marcel Granollers i Horacio Zeballos, els quarts cap de sèrie, es van quedar fora de la final de dobles de Roland Garros al perdre la semifinal en tres sets. El barceloní i l’argentí van ser derrotats per 6-4, 6-7 (1) i 5-7 pel croat Ivan Dodig i el nord-americà Austin Krajicek en dues hores i trenta-tres minuts. Granollers i Zeballos van començar be el partit, van trencar el servei dels seus rivals en el primer joc i van dominar el primer set. Es van situar amb un 5-2 després d’un nou break, però tot seguit van perdre el seu servei i es van imposar per 6-4. En la segona mànega la igualtat de les dues parelles va ser manifesta i ningú va poder trencar el servei del seu rival. Es va arribar al tie-break i el croat i el nord-americà van ser clarament superiors i van anivellat la semifinal. Dodig i Kracijek es van avançar amb un 2-4 en el tercer set, i el barceloní i l’argentí ho van poder igualar amb el 5-5. Un nou trencament de servei en contra en l’onzè joc va deixar a Marcel Granollers i Horacio Zeballos sense la desitjada classificació per la final de dobles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)