Ciclisme

Wout van Aert, el més fort en l’esprint a Lausana

Segon triomf de Wout van Aert (Jumbo), en la vuitena etapa del Tour, de 186,3 quilòmetres amb inici a Dole i final a Lausana en un final en què ningú s’ha atrevit a atacar el líder de la general, que molt amic de Michael Matthews no ha volgut deixar l’australià sense possibilitats malgrat donar la sensació que es dosificava. Una circumstància que aprofita l’anterior mallot groc per empatar a triomfs amb Pogacar, que suma 4 segons més de marge en la general, vencedor dijous i divendres.

La caiguda al quilòmetre 9, amb el pilot rodant a 57 km/h en què la majoria dels candidats a la general es veien afectats –Pogacar, Thomas, Gaudu, Schachmann, Mas, Quintana o Bardet anaven al terra, sense conseqüències per a ells– quan els intents d’escapada es succeïen amb Magnus Cort (EF) fidel a la cita provocava una fuga més reduïda del que es preveia, amb Mattia Cattaneo (Quick-Step), Fred Wright (Bahrain) i Frederik Frison (Lotto) amb dos minuts de marge en el quilòmetre 23. Kevin Vermaerke (DSM) i Gianni Moscon (Astana) sí posaven el peu a terra.

Frison coronava primer la Costa de Marèchet (4a), amb 2:20 de marge sobre un pilot que a més dels equips que disputen la general, estirava el BikeExchange pensant en les opcions de Michael Matthews al final. El primer a la Costa de Rosses (3a) era Cattaneo amb la diferència fent la goma i Frison despenjant-se a 62 km pel final.

Cattaneo, que s’entregava a 8,5 pel final, sumaba l’únic punt en joc al Coll de Pétra Félix (4a), en l’ascens del qual Pinot, que havia tornat a caure, passava per la dreta quan un auxiliar del Trek tenia el braç allargat per entregar una bossa d’avituallament i s’enduia un bon cop als morros.

Fred Wright començava la Costa de l’Estadi Olímpic amb poc més de 20 segons a 4,9 km i era neutralitzat a 3,5 per acabar amb un Bora, Kämna, al davant seguit de Rafal Majka (UAE) –Pogacar a roda–, en una filera de cinquanta homes. Vingegaard i van Aert anaven darrera el mallot groc i en l’últim quilòmetre Majka havia reduït el grup a 25 fins que a 250 m s’obria la veda i Wout van Aert superava Matthews i Pogacar, segon i tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.