Tennis

Campanya perquè Djokovic pugui jugar als Estats Units

Tennis. El govern nord-americà no li permet entrar al país perquè no està vacunat i es pot perdre l’obert que arrenca el pròxim 29 d’agost a Nova York

Després de conquerir el seu setè Wimbledon, Novak Djokovic va marxar sense saber si podria jugar el següent Grand Slam. El serbi està pendent de saber si finalment rebrà el perdó i podrà viatjar als Estats Units per participar en l’obert que es disputa del 29 d’agost al 13 de setembre. El serbi té prohibida l’entrada al país nord-americà perquè no està vacunat i són moltes les veus que reclamen que es trobi una solució. Djokovic va intentar esquivar el protocol de vacunació a l’Obert d’Austràlia al gener en procurar una exempció avalada pel torneig, i finalment va haver de comparèixer al jutjat i va ser detingut, fins que eventualment li van revocar el visat i va ser deportat del país –cosa que li podria impedir tornar a Austràlia el 2023–. Des del seu país s’està engegant una campanya perquè el tennista pugui participar a l’Obert dels Estats Units i Nebojsa Jovanovic, propietari d’una empresa que promou el tennis a Sèrbia, ha enviat una carta al president dels Estats Units, Joe Biden, i als funcionaris que poden influir en la decisió. Segons Jovanovic, hi ha una clàusula legal específica en la proclamació presidencial 10294 “d’interès nacional”. El serbi ha guanyat tres vegades el torneig nord-americà i el consideren “un exemple de persona sana per la seva vida disciplinada i un model per a molta gent”.

John McEnroe se suma a la reivindicació

Una de les llegendes del tennis mundial, el nord-americà John McEnroe, s’ha posat del costat de Djokovic i demana que se li permeti ser des del 29 d’agost fins a l’11 de setembre a Nova York per disputar l’Obert dels Estats Units. El serbi no podrà jugar tampoc el Masters 1000 del Canadà ni tampoc el de Cincinnati per la mateixa raó. Si fos així, no es veuria l’espectacle del serbi fins a la gira europea. Djokovic va ser molt clar després de guanyar Wimbledon: “No estic vacunat i no planejo vacunar-me, així que l’única bona notícia que puc tenir és que s’elimini la targeta verda obligatòria o com es digui per entrar als Estats Units, o una exempció, encara que no crec que l’exempció sigui realista.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)