Ciclisme

La Super Planche des Belles Filles corona Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten (Movistar) és la vencedora del Tour de França femení, amb la seva segona victòria en dos dies. El colofó de la cursa er auna etapa de 123,3 quilòmetres amb inici a Lure i final a La Super Planche des Belles Filles. El recorregut de la vuitena i última etapa tenia un port de 2a, la costa d’Esmoulières que les ciclistes coronaven a 70,8 quilòmetres, i dos de 1a: Ballon d’Alsace (a 38,8) i el final en el mateix lloc en què Tadej Pogacar guanyava amb el mallot groc la setena etapa del Tour el dia 8.

Annemiek van Vleuten (1982), triple campiona del Giro (2018, 19 i 22), patia un problema mecànic en el descens del primer port quan el grup d’escapades duia un minut de marge respecte el pilot. El gran grup, amb Demi Vollering (SD Worx) segona en la general a 3:26, accelerava el ritme afrontant el segon port i la mallot groc no tenia ni temps de canviar de bici i recuperar-ne una de la seva configuració –la que duia, d’una companya– li anava petita.

Les acceleracions comprometien l’escapada, de catorze dones, que amb mig minut començaven a pujar el Ballon d’Alsace amb Van Vleuten agafant la bici commemorativa, la groga, i uns minuts després recuperant la seva un cop l’havien pogut reparar.

Mavi García (UAE) seleccionava molt el grup d’escapades, reduint-lo a 10, per coronar primera, amb Pauliena Rooijakkers (Canyon); a roda i les corredores de la general a 1:10. Vollering no es cansava d’intentar-ho, pujant i baixant. La balear seguia encapçalant la fuga al peu de La Super Planche des Belles Filles, amb un escàs marge de 20 segons. L’inici del port, a 7 quilòmetres, era el de l’atac de Rooijakkers. La campiona olímpica de CRI i plata en ruta també atacava en el que quedava de grup i amb la colombiana del Movistar Paula Patiño, encara despenjada de la fuga, es posava al davant a 5,4 quilòmetres amb només García a uns metres i Vollering, que arribaria segona també en solitari, en un segon terme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)