Rugbi

El full de ruta està traçat

Rugbi. La Santboiana, que defensa el títol, i el Barça, que va caure en els quarts de final contra els del Llobregat, s’enfrontaran en el derbi a Sant Boi el 20 de novembre en la cinquena jornada

La Unió Esportiva Santboiana, flamant campiona de lliga, i el Barça, que va completar una bona temporada i també va accedir a la fase pel títol, en la qual va caure precisament contra el degà al Baldiri Aleu per 30-23, ja tenen el full de ruta per al curs vinent, tant en la lliga de divisió d’honor com en la copa. El degà debutarà a casa el 2 d’octubre contra el Ciencias de Sevilla, repetirà a casa el 9 d’octubre en la segona jornada contra el Cisneros Complutense –al qual va batre en la semifinal també a casa–, i farà el seu primer desplaçament el 16 d’octubre en la tercera jornada, al camp del recentment ascendit Belenos RC d’Avilés. Els blaugrana, per la seva banda, jugaran al camp de l’Ordizia, el subcampió, i debutaran a casa el 9 d’octubre davant de la Vila. La lliga regular, formada per dotze equips, s’acabarà el 16 d’abril. El derbi català es jugarà en la cinquena jornada a Sant Boi de Llobregat el 20 de novembre. El partit al camp del Barça es jugarà el 19 de febrer (12a). El títol es decidirà en un play-off que jugaran els vuit millors i que començarà amb uns quarts en eliminatòries a partit únic al camp dels millor classificats (1-8, 2-7, 3-6, 4-5). El mètode serà el mateix en la semifinal i en la final. Els quarts es jugaran el 7 de maig, les semifinals, el 21 de maig, i la final, el 28 de maig.

Calendari de copa

La Santboiana ha quedat enquadrada en el grup 1 amb el Cisneros i el Salvador, rivals prou complicats. El Barça, per la seva banda, jugarà en el grup 3 amb el Belenos i la Vila. El grup 2 el formen el Ciencias, el Valladolid i el Pozuelo, mentre que en el 4 hi ho l’Ordizia, les Abelles i l’Aparejadores de Burgos. Els resultats de la primera volta de la lliga serviran per determinar el millor de cada grup. Els quatre campions jugaran les semifinals a partit únic el 26 de març. Els encreuaments i el seu ordre es decideixen per sorteig.

Martinena no continua

La Santboiana ha anunciat que el seu director tècnic, Ricardo Martinena Maño, no continuarà al club. Martinena va ser tècnic del primer equip entre el 2018 i el 2021. Pel que fa als jugadors, han renovat Juanma Lezcano, Ruan Snyman i Fede Bianchini i no continuen Fede González, Pietro Moreschi, Marc Vilar, Nico Francisquelo, Javier Rojas, Clemente Saavedra i Jordi Jorba.

Els blaugrana renoven Güemes

El Barça ha anunciat la renovació de l’apertura argentí de 32 anys Bautista Güemes, un jugador bàsic en els seus esquemes que complirà la cinquena temporada al club, del qual es el capità i referent. Güemes també forma part de la selecció espanyola i abans havia jugat les lligues italiana i francesa. “Hola culers, us volia dir que el curs vinent continuaré al Barça i que serà una molt bona temporada. Així que ens veiem a la Teixonera”, diu Güemes en un vídeo difós a través de les xarxes. Güemes viurà un derbi apassionant contra el seu compatriota Juan Pablo Socino, fitxat per la Santboiana i amb molta experiència en la selecció argentina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)