Ciclisme

Evenepoel encarrila la Vuelta a Les Praeres

Louis Meintjes s’endú l’etapa amb final a les dures rampes del port asturià

Louis Meintjes (Intermarche) és el guanyador de la novena etapa de la Vuelta, de 171,4 km de Villaviciosa a Les Praeres amb cinc ports, dos dels quals de 1a categoria: el Mirador de Fito a la meitat i el final de 3,9 km amb un desnivell mitjà del 12,9 i rampes de fins el 24 %. L’etapa reforça el lideratge de Remco Evenepoel, que poc menys d 3 quilòmetres es desfeia de la resta de candidats al vermell i dimarts pot ampliar encara més l’avantatge en la CRI. Ayuso entrava a 34 segons del líder i Mas i Roglic a 40 i 50.

Inici explosiu

Marc Soler (UAE) liderava un grup de dotze que volia enllaçar amb quatre escapats a l’inici, entre els quals hi havia Thomas De Gendt (Lotto). Richard Carapaz (Ineos) també estava actiu a l’inici i era el mateix Remco Evenepoel (Quick-Step) el que ensorrava l’intent de l’equatorià. El vilanoví era el protagonista d’un segon intent i, amb la primera fuga neutralitzada al quilòmetre 30, Carapaz també hi insistia i un tercer moviment de Soler el tombava l’Alpecin, tancant-lo al voral i provocant l’enuig del vencedor de Bilbao. Finalment, nou homes amb Louis Meintjes (Intermarché) com el millor a la general sí comptaven amb el vist-i-plau dels candidats de la general, amb el sud-africà a 29è a 8:28 i més de quatre minuts camí de Fito.

Robert Stannard i Jimmy Janssens, els dos de l’Alpecin, acaparaven els punts a Fito pensant en el lideratge de la muntanya de Jay Vine, amb la diferència superant els cinc minuts en els ports de 3a on tamb é acaparaven els punts i camí de Nava per encarar el final a Les Praeres.

La traca final

Samuele Battistella (Astana) i Janssens obrien un petit forat en la fuga quan el pilot estava a 3:50 i quedaven menys de 10 quilòmetres. El belga de l’Alpecin afrontava les rampes amb més decisió a l’inici deixant el jove italià a uns metres. Meintjes retallava distàncies amb el cap de cursa i es posava al davant a manca de a 2,5 per fer camí cap a la seva primera victòria com a professional.Chris Harper (Jumbo) i Tao Geoghegan Hart (Ineos) anaven al terra en l’aproximació a la darrera pujada, amb Julian Alaphilippe conduint el grup fins a l’inici del port. Juan Ayuso (UAE) es posava al davant amb Remco Evenepoel, Lluís Mas i Primoz Roglic. El líder de la general agafava les regnes i només el mallorquí del Movistar el seguia a uns metres al pas per la pancarta dels 3 km. Constant en la freqüència de pedaleig, el mallot vermell es mostrava impassible mentre Roglic cedia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)