Ciclisme

Victòria d’etapa per a Rigoberto Uran en la Vuelta

Rigoberto Uran (EF) s’endú la dissetena etapa de la Vuelta, d’Aracena a Calera de León, localitat de menys de mil habitants on hi ha el Monasterio de Tentudía, un port de 2a amb 10,3 km i un desnivell mitjà del 5%. El colombià ha imposat la seva experiència en un desenllaç amb quatre candidats entre els quals hi havia Marc Soler, quart a meta. Uran duia un triomf al Tour i dos al Giro.

La fuga del dia comptava amb 13 unitats, entre els quals Marc Soler (UAE) i que tenia en Rigoberto Uran (EF) el millor en la classificació general (sense Primoz Roglic, 11è a 14:56). La diferència més gran serien els 7:18 a 60 km i havent fet les dues primeres hores a 47,3 km/h de mitjana.

Lawson Craddock (BikeExchange) era el més ofensiu en l’escapada i a 18 quilòmetres per al final atacava obrint un intercanvi d’intents en els què Quentin Pacher (Groupama), Bob Jungels (Ag2r) o Fred Wright (Bahrain) també buscaven la seva oportunitat. Craddock es tornava a quedar sol a 15 i començava el port amb escassos segons respecte els perseguidors. Els Movistar es deixaven veure al capdavant del pilot en l’aproximació, quan la diferència superava els 7:30 i Craddock ampliava l’avantatge per encarar els últims 4 amb més de 20 segons.

Uran i Jesús Herrada (Cofidis) eren els agafaven primer el nord-americà, amb Marc Soler arribant de seguida per formar un grup de quatre candidats. Clément Champoussin (Ag2r) els atrapava i al contraatac Herrada es posava al davant i Uran li agafava la roda a uns metres per encara els últims 200 m al davant.

Enric Mas (Movistar) llançava un parell d’atacs a Remco Evenepoel, que responia molt fàcil i encarava els últims quilòmetres al davant del grup de favorits, amb Joao Almeida uns metres per davant. Miguel Ángel López i Juan Ayuso es posaven al davant del mallot vermell per defensar el seu lloc en la general que amenaçava el portuguès. Ayuso era qui ho provava i Evenepoel el seguia, amb Mas a roda. El líder deixava Ayuso i entrava mostrant bones sensacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)