Ciclisme

El Tour continua apostant per la muntanya en la seva 110 edició

S’ha presentat a París i el seu director diu que tindrà l’inic més dur que es recorda

El Tour de França del 2023, que començarà l’1 de juliol a Bilbao, s’ha presentat avui a París. La ronda francesa continuarà aferrada a la muntanya durant les tres setmanes, amb quatre finals en alts i altres etapes muntanyoses. Només tindrà 22 quilòmetres de contrarellotge dels 3.404 km de recorregut total i està pensat per els escaladors. “Hem volgut demostrar una vegada més que la muntanya no són només Alps i Pirineus” ha assegurat el director de la prova, Christian Prudhomme, que ha buscat les dificultats més grans possibles al Massís Central, el Jura i els Vosgos.

Com ha fet en els darrers anys el Tour torna a apostar per etapes més curtes, amb la muntanya concentrada en pocs quilòmetres i amb ascensions en practicament totes les jornades. Aquesta 110 edició de la cursa francesa començarà al País Basc amb dues etapes de mitja muntanya, que segons Prudhomme suposa “l’inici més dur que es recorda”.

L’eslovè Tadej Pogacar (UAE), doble guanyador del Tour ja ha manifestat: “ M’agrada molt el recorregut. Serà una carrera dura des del principi amb una primera setmana complicada al País Basc. Té molta escalada que m’agrada, sobretot la primera i la tercera setmana”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)