Ciclisme

El Massi-Tactic de Torroella de Montgrí afegeix un filial a la seva estructura

El Massi-Tactic UCI Women’s Team, de Torroella de Montgrí, afegirà un filial a l’estructura a partir de la propera temporada. El Massi-Tactic Academy agafarà el relleu del fins ara segon equip amateur que tenia, el Club Ciclista Baix Ter (Catema.cat), i estarà concebut “per ascendir promeses catalanes a mitjà termini i per poder tenir, en un futur, un primer equip format per 90% de ciclistes de Catalunya”, explica Sergi Güell, el president.

El filial del Massi-Tactic estarà format per ciclistes catalanes, principalment, i també de Navarra i de les Illes Balears, i competirà en competicions d’àmbit català, estatal i, esporàdicament, també internacional. El Massi-Tactic Academy s’integrarà a l’estructura del primer equip: “Els directors dels dos equips treballaran de manera conjunta i els dos conjunts faran la pretemporada i es prepararan units perquè el filial aprengui i interioritzi la preparació d’un equip UCI”, afegeix Güell. La intenció és que les corredores de l’Academy puguin fer el salt al primer equip en un període “d’entre sis mesos i dos anys. Volem que el filial sigui el millor equip de categoria nacional a Espanya, només situat per darrere dels conjunts UCI”.

El CC Baix Ter es va fundar el 1990 i va crear el seu primer equip femení ara fa 12 anys per donar projecció a noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació. El 2019 va crear el Massi-Tactic. Al llarg de les quatre temporades, l’equip ha comptat amb diferents corredores catalanes i sorgides del planter, com Mireia Benito, Martina Moreno, Marina Isan, Mireia i Ariadna Trias i Patri Ortega, entre altres. “Els darrers anys hem tingut a gairebé totes les millors corredores catalanes, però hi ha un buit, en falten moltes més per poder arribar a un equip professional i per aquest motiu volem potenciar el nostre filial”, destaca el president de l’entitat. L’any passat l’equip va comptar amb ciclistes catalanes, espanyoles i d’Alemanya, Polònia, Suècia, Portugal, Equador, Mèxic, Eslovènia i Holanda i, en les properes setmanes, acabarà de definir la plantilla de la temporada 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)