Esports de muntanya

La pel·lícula 'House of the Gods' guanya el 40è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló

El jurat ha destacat que el film "està allunyat de les localitzacions icòniques" i té una forta "càrrega emotiva"

'House of the God', dirigida per Matt Pycroft, és el film guanyador del 40è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. La pel·lícula ha estat destacada per la "gran complexitat" tècnica del muntatge, en el qual un equip d'escaladors de primer nivell, liderats per Leo Houlding, assoleix l'ascens de Mont Roraima (Veneçuela) en escalada lliure. "És una història allunyada de les localitzacions icòniques i amb una forta càrrega emotiva", n'han dit. 'La liste: everything or nothing', un muntatge d'Eric Crosland, s'ha endut el segon millor reconeixement per ser una pel·lícula "visualment excepcional". Els guardons s'ha donat a conèixer en la gala de clausura aquest dissabte al teatre Cirvianum.

El premi al millor film d'esports de muntanya té com a teló de fons les cascades d'Islàndia. L'editor i protagonista Aleix Salvat ha recollir el guardó per 'Jötunn', un curtmetratge sobre caiac extrem dirigit per Mikel Sarasola (Païs Basc). El jurat l'ha reconegut "pel valor esportiu d'una disciplina minoritària emmarcada en un entorn molt especial que mostra descensos inèdits".

'Yukon, un rêve blanc' ha guanyat el premi al millor film de cultura de muntanya. El francès Mathieu Le Lay ha dirigit aquest llargmetratge que té com a protagonista la cabra de muntanya i on el fotògraf de fauna salvatge Jérémie Villet persegueix en solitari aquesta espècie emblemàtica pels deserts blancs del Yukon, al Canadà.

El jurat també ha reconegut 'Not alone' amb el premi al millor guió. Dirigit per la canadenca Heather Mosher, el film mostra la història de la guia alpina Sarah Hueniken després de perdre la seva millor amiga en una allau durant un ascens en una paret de gel.

Altres pel·lícules premiades són 'Into the ice', de Lars Henrik Ostnefeld, que ha guanyat el premi a la millor fotografia amb un llargmetratge que explica les investigacions per esbrinar a quina velocitat s'està fonent el gel de Groenlàndia. O 'Across Emptiness', de Luca Albrisi, amb el premi al film que millor ressalta la defensa dels espais naturals.

La pel·lícula 'Expansió. De Montserrat als Alps', de Miquel Pérez s'ha endut una menció especial ja que el jurat n'ha destacat el "gran valor documental" d'un muntatge que narra la trajectòria històrica d'alguns dels pares de l'escalada a Catalunya.

L'acte de clausura del festival ha estat presidit per la consellera d'Acció Exterior i de la Unió Europea, Meritxell Serret.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)