Rem

Rem

Un repte de 3.000 milles

L’equip Ocean Cats, amb tres remers gironins i un de murcià, inicia avui una regata que creuarà l’oceà Atlàntic des de l’illa de la Gomera, a les Canàries, fins a Antigua i Barbuda, al carib

43 equips inicien l’aventura i estaran entre 30 i 60 dies remant

L’equip Ocean Cats, format per tres remers gironins i un de murcià, inicia avui una regata, un repte, una aventura que el portarà a creuar l’oceà Atlàntic en un vaixell impulsat pel seu esforç amb els rems. Més de 3.000 milles separen el punt de sortida de San Sebastián, a l’illa de la Gomera, de les illes Canàries, i la línia d’arribada a Nelson’s Dockyard, a Antigua i Barbuda, al Carib. Joaquim Planells (Blanes, 1983), Martí Ramírez (Palamós, 1988), Sergi Franch (Albons, 1979) i Juanba Romero (Llorca, 1974) són els quatre components de l’equip Ocean Cats que disputaran la Talisker Whisky Atlantic Challenge. El seu objectiu és completar la prova i creuar l’Atlàntic, i també intentar guanyar la regata. Els quatre remers saben perfectament que hauran d’estar més de 30 dies a alta mar i han fet una gran preparació física i mental. Ho han enfocat per intentar reduir al màxim els possibles errors i els accidents que poden succeir en una aventura com aquesta. Tots quatre són conscients que en una travessa així hi ha molts factors que no es poden controlar i també esperen tenir una mica de sort en la seva aventura.

En l’edició d’enguany, hi ha 43 equips inscrits, el nombre més alt de la història de la prova, amb un total de 127 remers, 23 d’elles dones. Hi haurà sis vaixells amb un sol remer que farà la prova en solitari i tres seran dones; mentre que hi haurà 10 equips de dos remers i nou el formaran tres membres. El nombre més alt d’inscrits és en la modalitat de quatre remers –la de l’Ocean Cats–, amb 16, mentre que només hi ha dos equips de cinc components. La competició de creuar l’Atlàntic a rem es va iniciar l’any 1997, i en l’edició de l’any passat hi va haver 36 participants i 35 van finalitzar la cursa, el nombre més alt d’inscrits i d’equips que van acabar fins llavors. El guanyador va ser l’equip suís del Swiss Race, amb 34 dies, 23 hores i 42 minuts. El rècord de la prova és de 29 dies, 14 hores i 34 minuts, i el va fer l’any 2017 l’equip The Four Oarsmen, de la Gran Bretanya. El millor registre d’un remer en solitari també es va fer en l’edició del 2017, i el neerlandès Mark Slats va creuar l’Atlàntic en 30 dies, 7 hores i 49 minuts.

La inscripció més alta
L’edició del 2022 de la Talisker Whisky Atlantic Challenge és la que ha tingut la inscripció més alta, amb 43 equips. Ha superat la de l’any passat, en què van ser 36, i un total de 35 van aconseguir creuar l’Atlàntic i van arribar a la meta.
43
equips.
Repartits en les modalitats d’un, parella, trio, quatre i cinc remers.
7
femenins.
Hi haurà set equips completament femenins. Tres dones afrontaran la prova en solitari, i hi haurà un equip en la modalitat de parella, dos en el trio i un de quatre components.
5
mixtes.
Cinc dels equips seran mixtes, un en parelles i un altre en trio i tres de quatre remers.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)