Rem

Rem

Un repte de 3.000 milles

L’equip Ocean Cats, amb tres remers gironins i un de murcià, inicia avui una regata que creuarà l’oceà Atlàntic des de l’illa de la Gomera, a les Canàries, fins a Antigua i Barbuda, al carib

43 equips inicien l’aventura i estaran entre 30 i 60 dies remant

L’equip Ocean Cats, for­mat per tres remers giro­nins i un de murcià, ini­cia avui una regata, un repte, una aven­tura que el por­tarà a cre­uar l’oceà Atlàntic en un vai­xell impul­sat pel seu esforç amb els rems. Més de 3.000 milles sepa­ren el punt de sor­tida de San Sebastián, a l’illa de la Gomera, de les illes Canàries, i la línia d’arri­bada a Nel­son’s Dockyard, a Anti­gua i Bar­buda, al Carib. Joa­quim Pla­nells (Bla­nes, 1983), Martí Ramírez (Palamós, 1988), Sergi Franch (Albons, 1979) i Juanba Romero (Llorca, 1974) són els qua­tre com­po­nents de l’equip Ocean Cats que dis­pu­ta­ran la Talisker Whisky Atlan­tic Cha­llenge. El seu objec­tiu és com­ple­tar la prova i cre­uar l’Atlàntic, i també inten­tar gua­nyar la regata. Els qua­tre remers saben per­fec­ta­ment que hau­ran d’estar més de 30 dies a alta mar i han fet una gran pre­pa­ració física i men­tal. Ho han enfo­cat per inten­tar reduir al màxim els pos­si­bles errors i els acci­dents que poden suc­ceir en una aven­tura com aquesta. Tots qua­tre són cons­ci­ents que en una tra­vessa així hi ha molts fac­tors que no es poden con­tro­lar i també espe­ren tenir una mica de sort en la seva aven­tura.

En l’edició d’enguany, hi ha 43 equips ins­crits, el nom­bre més alt de la història de la prova, amb un total de 127 remers, 23 d’elles dones. Hi haurà sis vai­xells amb un sol remer que farà la prova en soli­tari i tres seran dones; men­tre que hi haurà 10 equips de dos remers i nou el for­ma­ran tres mem­bres. El nom­bre més alt d’ins­crits és en la moda­li­tat de qua­tre remers –la de l’Ocean Cats–, amb 16, men­tre que només hi ha dos equips de cinc com­po­nents. La com­pe­tició de cre­uar l’Atlàntic a rem es va ini­ciar l’any 1997, i en l’edició de l’any pas­sat hi va haver 36 par­ti­ci­pants i 35 van fina­lit­zar la cursa, el nom­bre més alt d’ins­crits i d’equips que van aca­bar fins lla­vors. El gua­nya­dor va ser l’equip suís del Swiss Race, amb 34 dies, 23 hores i 42 minuts. El rècord de la prova és de 29 dies, 14 hores i 34 minuts, i el va fer l’any 2017 l’equip The Four Oars­men, de la Gran Bre­ta­nya. El millor regis­tre d’un remer en soli­tari també es va fer en l’edició del 2017, i el neer­landès Mark Slats va cre­uar l’Atlàntic en 30 dies, 7 hores i 49 minuts.

La inscripció més alta
L’edició del 2022 de la Talisker Whisky Atlantic Challenge és la que ha tingut la inscripció més alta, amb 43 equips. Ha superat la de l’any passat, en què van ser 36, i un total de 35 van aconseguir creuar l’Atlàntic i van arribar a la meta.
43
equips.
Repartits en les modalitats d’un, parella, trio, quatre i cinc remers.
7
femenins.
Hi haurà set equips completament femenins. Tres dones afrontaran la prova en solitari, i hi haurà un equip en la modalitat de parella, dos en el trio i un de quatre components.
5
mixtes.
Cinc dels equips seran mixtes, un en parelles i un altre en trio i tres de quatre remers.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.