Tennis

La federació catalana inaugura el Saló de la Fama del tennis català

Aquest matí, a la seu de la Federació Catalana de Tennis, s’ha inaugurat el Saló de la Fama del Tennis Català. Es tracta d’un nou espai dins del Museu del Tennis Català, creat fa 25 anys, que té com a objectius fonamentals donar visibilitat i homenatjar als clubs, esportistes, dirigents, tècnics o àrbitres, entre d’altres, que han tingut un paper rellevant a la història d’aquest esport a casa nostra.

L’acte ha comptat amb la presència del president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo; Javier Moreno, vicepresident institucional de la FCT; Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya; Anna Caula, Secretària General de l’Esport i de l’Activitat Física; a més de membres de la junta directiva de la Federació, així com de la majoria de guardonats en aquesta primera promoció, com Albert Costa, Àlex Corretja, Jordi Arrese o Manuel Orantes.

L’acte ha donat el tret de sortida amb unes paraules de benvinguda i reconeixement de Jordi Tamayo per a totes les persones i entitats que han ajudat a fer més gran el Tennis Català. “La Federació només té paraules d’agraïment perquè no podria seguir treballant amb la mateixa empenta sense tots vosaltres. Avui és un punt d’inflexió quant a agrair-vos tot el que heu fet i, sobretot, pensar que tenim un teixit associatiu aquí Catalunya i a la Federació Catalana de Tennis de 230 clubs que fa possible que tinguem grans jugadors i jugadores. Un model de gestió federativa que fa que surtin aquests jugadors, però sobretot per la possibilitat de continuar creixent des d’un punt de vista de docència i la seva internacionalització”.

El següent en agafar la paraula ha estat Gerard Esteva, que ha afirmat que “és un dia d’alegria i de records de la feina ben feta. El Tennis Català ha estat un dels esports que més èxits, més projecció i que més orgullosos ens ha fet sentir. Esperem que aquests èxits continuïn en el futur”. Per la seva banda, Anna Caula ha volgut fer una especial menció als clubs de tennis. “Probablement, trobaríem històrics que compleixen el seu centenari i que van néixer per construir societat, per ser elements de cohesió social. Més enllà de practicar esport, la gent realitzava activitat social, teixia una xarxa comunitària que ens feia millorar. Som terra de campions. Som un país petit, però de grans èxits esportius”.

Després d’aquests parlaments inicials, s’ha fet entrega dels guardons a tots els homenatjats. En primer lloc, ha estat el torn pels clubs fundadors de la Federació, dos d’ells ja desapareguts: Sport-Verein Club i Sportmens Club. En canvi, el Reial Club de Tennis Barcelona 1899, el Real Club de Polo de Barcelona i el Club de Tennis de La Salut, els tres clubs que entren a formar part d’aquesta primera promoció del Hall of Fame, continuen molt vius, amb una gran activitat i sent un motor de referència del Tennis Català, estatal i internacional.

Seguidament, també s’ha homenatjat a Josep Ferrer Peris, president de la FCT de 1981 a 2008; Joan Ventura, fundador de la primera escola de tennis a Catalunya; Javier Moreno Pérez, àrbitre amb més de 100 eliminatòries de Copa Davis; Jordi Ros, primer tennista en cadira de rodes català que va participar en uns Jocs Olímpics; i Eduard i Josep Manel Muntada, precursors del Tennis Platja l’any 1976.

Finalment, també s’ha reconegut a tots els tennistes campions individuals de Grand Slam, Master ATP i medallistes olímpics individuals que han entrat a formar part enguany d’aquest Saló de la Fama. Parlem d’Andreu Gimeno, campió de Roland Garros el 1972; Carlos Moyà, campió de Roland Garros el 1998; Conchita Martínez, campiona a Wimbeldon el 1994; Arantxa Sánchez Vicario, campiona de Roland Garros el 1989, 1994 i 1998, campiona de l’US Open el 1994, plata als Jocs Olímpics d’Atlanta el 1996 i bronze a Barcelona 92; Sergi Bruguera, campió de Roland Garros el 1993 i 1994, i plata als JJOO d’Atlanta; Albert Costa, campió a Roland Garros el 2002; Àlex Corretja, campió del Masters ATP el 1998; Manuel Orantes, campió de l’US Open el 1975 i del Masters el 1976; i Jordi Arrese, plata als JJOO de Barcelona. Aquests últims cinc exjugadors han estat presents en l’acte d’avui i han pogut recollir el guardó que reconeix les seves grans carreres esportives.

Durant l’acte també s’ha fet un record especial per a Pere Hernández, l’artífex del projecte, de la idea i de l’execució d’aquest Hall of Fame, i que per raons personals no ha pogut assistir en el dia d’avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)