Vela

La Christmas Race, en clau de futur

La 46a edició de la prova es du a terme la setmana que ve amb 400 participants. Es recupera l’Europa i s’hi inclouen les classes que donen pas a les olímpiques, amb la cita de París 2024 molt present per la proximitat amb Marsella, que serà la seu de les regates en els pròxims Jocs

La 46a edició de la Christmas Race, que es fa la setmana que ve a Palamós –del dia 19 al 22–, espera 400 regatistes amb gairebé 300 tripulacions. La tradicional cita es va presentar a l’Espai del Peix amb Miquel Aviñó, president de la comissió esportiva i vicepresident del Club Nàutic Costa Brava - Vela Palamós, que va destacar la “clara intenció de potenciar les classes juvenils”: “Planter de l’esport de la vela i pal de paller de tot el nostre projecte esportiu.” “Caldrà aprofitar aquesta circumstància per promocionar la regata i el municipi”, va dir amb referència a la seu de la vela en els Jocs de París, Marsella. Les instal·lacions del club tornen a ser la seu de la competició, que es disputarà en dos camps de regates i amb el retorn de la classe Europa com a gran novetat.

La 420 supera el centenar d’embarcacions i després hi ha la ILCA 4 masculina (27) i femenina (37), la ILCA 6 (44 i 36), la 420 masculina i mixta (70), la femenina (32), l’Europa masculina (29) i femenina (18). Hi ha participants de 13 països, entre els quals Ucraïna –els regatistes que viuen fora–, i sense Rússia i Bielorússia, molt presents els últims anys.

“Tenir una regata d’alt nivell, amb presència internacional i estimada pels regatistes és excepcional”, va indicar Josep Maria Isern, vicepresident de la Federació Catalana de Vela, sobre el que qualifica de “tresor” per tenir la Christmas i l’Optimist consolidades en el calendari internacional. “Fa un any vam fer una presentació que ja era una fita històrica, amb 45 edicions”, va afirmar Pere Vila, director general de Ports de la Generalitat. “Després de dos anys condicionats per la pandèmia, el 2020 es va haver de suspendre, la d’aquest any és la de la consolidació”, va manifestar la vicepresidenta de la Diputació, Maria Puig. “Es compleixen 47 anys des de la seva posada en marxa i molta gent, com jo, sempre hem vist les veles a Palamós abans de Nadal”, és com l’alcalde Lluís Puig va donar transcendència a la Christmas Race. “Tenim moltes perspectives de futur”, hi va afegir sobre la possibilitat de ser una base preparatòria per als Jocs per la proximitat amb Marsella, que durà molts participants en la cita olímpica a Palamós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)