Més esport

Tricampionat DO Catalunya

El Barça d’handbol, que revalida i suma l’onzena de la secció, i el de futbol sala, que obté la quarta, celebren el gran èxit continental

El Generali Palau assalta Gijón i enlaira la segona en la seva tercera final seguida

Les del Vallès també van guanyar l’OK Lliga el dia de Sant Joan profanant de nou la pista del Telecable Gijón

Tres equips catalans han celebrat durant el 2022 el títol en les copes d’Europa dels seus respectius esport. El Barça d’handbol, en una final a quatre apassionant de final agònica a Colònia contra el Kielce; el Barça de futbol sala, en una altra cita heroica, sobretot per la remuntada de les semifinals i el Generali Palau, que revalida la corona i l’assaboreix per segon cop, en aquesta ocasió assaltant a domicili al seu rival més qualificat, el Telecable Gijón.

No s’ha d’oblidar en el repàs europeu, encara que no fos campió, l’èxit del Baxi Manresa, que va arribar a la final de la FIBA Champions League, la tercera competició del bàsquet continental masculí. La inspiració en els triples del Lenovo Tenerife, un senyor equip, va evitar el triomf dels del Bages. Tampoc es pot obviar la patacada del Barça en la final a quatre de Belgrad de l’Eurolliga. Més que res per la manera com es va produir la derrota en la semifinal. Tenia el partit més que ben encarrilat contra el Real Madrid i va badar. L’Efes va revalidar el títol. En hoquei sobre patins, en la Golden League, el succedani extraoficial de la lliga europea en un any de transició, el Barça, el rei d’Europa amb 22 títols de la màxima competició, no va accedir a la final a quatre, que va dominar el Benfica, que va eliminar el Barça en els penals. El Parlem Calafell, per la seva banda, va aconseguir l’Europe Cup, èxtasi total al Baix Penedès. En waterpolo, el CN Sabadell, en canvi, va celebrar l’Euro Cup a la seva pròpia piscina remuntant contra el Telimar Palerm (11-5). En l’anada havia perdut a Sicília per 9-7. El porter Edu Lorrio va ser un dels grans herois. En hoquei herba, el Júnior es va penjar un bronze històric en l’EHL femenina i l’Egara masculí va guanyar l’EHL Cup, la segona competició europea.

Un 4-0 espectacular contra l’Sporting portuguès venjant la derrota en la final de l’any anterior contra el mateix conjunt portuguès, va coronar el Barça de futbol sala en el debut reeixit del tècnic madrileny Jesús Velasco a la banqueta. La quarta copa d’Europa de la secció va ser força més patida en la semifinal, amb un gol d’Adolfo a 17 segons del final contra el Benfica, que va coronar una remuntada èpica perquè l’equip perdia per 3-0 a la mitja part (4-5) i la seva celebració posterior en un córner que passa a l’imaginari del club. Malauradament, aquest curs l’equip va fer figa en la fase elit i no aspira al títol 2022/2023. El Barça també va guanyar la lliga en la final contra el Palma i la copa d’Espanya.

Per segona vegada, el Barça d’handbol va revalidar el màxim títol europeu. En la dècada dels noranta n’havia guanyat cinc de consecutius (1996-2000). L’onzena copa d’Europa la va conquerir en una final entremaliada davant del Kielce polonès (32-32) resolta en els penals. També es va adjudicar la seva enèsima lliga Asobal amb una gran superioritat.

El gran Generali Palau

El Generali Palau va caure el 2019 a Manlleu contra el Voltregà en la seva primera final europea, però va aprendre el que suposava afrontar una gran cita en l’elit i ara domina l’hoquei sobre patins continental amb dues corones seguides després de vèncer per 1-2 el Telecable amb gols de Puigdueta i Florenza. També va guanyar l’OK Lliga contra el Telecable, amb un triomf consumat igualment a Gijón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)