Més esport

Totesport aplega 1.000 persones el primer dia i té 8.000 entrades venudes

S’estima que més de 1.000 persones es van apropar dilluns a les diverses activitats durant les primeres hores de l’espai lúdic “Totesport. Entre totes joc” que es fa al’INEFC de Barcelona i, actualment, més de 8.000 infants ja tenen la seva entrada per algun dels quatre dies. Durant la visita al certamen, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons, ha subratllat que “avui és un dia important perquè visualitzem molt bona part de l’esport de Catalunya i els seus referents femenins”, i ha agraït la participació de les federacions i clubs esportius d’elit que “han ajudat a preparar aquest espai de divulgació de l’esport i de l’esport femení”.

Així mateix, la consellera ha mostrat el desig que “durant tots aquests dies molts nens i moltes nenes s’incorporin a les activitats esportives que oferim en un espai emblemàtic d’Esportcat com és l’INEFC”. “Sempre hem explicat que aquesta és la legislatura de l’esport femení. Ho estem demostrant incrementant els recursos que destinem, però també amb una experiència com la que avui comença”, ha afegit la consellera, a la vegada que apuntava l’objectiu del Govern de “projectar també l’esport per a persones amb diversitat funcional, en definitiva, l’esport per a tothom”.

Per la seva banda, Anna Caula i Paretas, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, ha manifestat la satisfacció per veure fet realitat “un espai lúdic diferent i il·lusionant” que demostra que “la dona forma part de l’esport en tots el seus àmbits”.“Aquí, les nenes i els nens aprenen a jugar i a experimentar i poden descobrir aquell esport que després poden incorporar a la seva vida”,ha afegit.

Han acompanyat la consellera i la secretària general el director de l’INEFC, Eduard Inglés i Yuba, i el coordinador de l’Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-DiC), l’empresa organitzadora, Ignasi Velasco i Casals, així com algunes de les esportistes referents que formaran part de “Totesport”.

Maica Garcia (waterpolo), Berta Alomà (còrfbol), Eva Fernández (tennis platja), Nuria i Pilar Garrote (futbol), Laura Heredia (pentatló modern), Lorena Medina (gimnàstica), Anna Newsome (voleibol), Gigi Oliva (hoquei herba), Judit Pareja (hoquei en línia), Carla Rodríguez (rugbi), Bet Segarra (rugbi), o Mercè Vilaró (hoquei en línia) són algunes de les referents que nens i nenes podran conèixer de primera mà.

Federacions amb dones referents

Totesport compta amb la participació de 17 clubs -Barça CBS (bàsquet), Club Atlètic Manresa (atletisme), Club BM Granollers (handbol), Club Egiba (gimnàstica), Club Esportiu Barcelona Tsunamis (hoquei en línia), Club Gimnàstica Esplugues Les Moreres (gimnàstica), Club Junior 1917 (hoquei), Club Rugbi Sant Cugat (rugbi), Club Tennis Taula Ganxets de Reus (tennis taula), CV Sant Cugat (voleibol), FC Barcelona (atletisme i futbol), Hoquei Club Rubí Cent Patins (hoquei en línia), Massi Tactic Women Club (ciclisme), Reial Club Marítim Barcelona (vela), Club Natació Sabadell (waterpolo), Uni Girona (bàsquet), i Vic Tennis Taula (tennis taula)-; i la col·laboració d’11 federacions -Federació Catalana d’Atletisme, Federació Catalana de Beisbol i Softbol, Federació Catalana de Curses d’Orientació, Federació Catalana d’Escacs, Federació Catalana d’Esport Adaptat, Federació Catalana d’Esgrima, Federació Catalana d’Hoquei, Federació Catalana de Korfbal, Federació Catalana de Patinatge, Federació Catalana de Pentatló Modern, Federació Catalana de Tennis, Federació Catalana de Tennis Taula, Federació Catalana de Voleibol i Federació Catalana de Vela.

Totesport té l’objectiu de convertir-se en el punt de referència del talent i de l’esport femení de Catalunya, amb la participació d’una trentena d’entitats i clubs del país amb una llarga trajectòria; exemplificar els esports amb referents femenins, ajudar a generar noves ídols, donar a conèixer nous esports i potenciar la part lúdica de les activitats esportives. És per això que el públic tindrà l’oportunitat de jugar i descobrir des d’una nova mirada el bàsquet, el ciclisme, l’handbol, el rugbi, o el tennis taula, entre d’altres pràctiques esportives, acompanyades de referents femenines de cadascuna de les disciplines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)