Tennis

Els favorits, amb fermesa

Tennis. Obert d’Austràlia. Nadal (1) suma un triomf treballat contra Draper, i Tsitsipas (3) i Medvédev (7) passen sense deixar-s’hi cap set

Rafa Nadal (1) va començar la defensa del títol de l’obert d’Austràlia amb un triomf treballat per 7-5, 2-6, 6-4 i 6-1 en 3h41 contra el britànic Jack Draper (38è), que li va plantejar dificultats. El balear va fer un plantejament agressiu (41 cops guanyadors) però també irregular i es va haver d’arromangar. El seu rival demà en la segona eliminatòria serà el nord-americà MacKenzie McDonald (65è), que va donar la sorpresa contra el seu compatriota Brandon Nakashima. També ha superat el primer escull el grec Stefanos Tsitsipas (3) –semifinalista el 2019, 2021 i 2022–, que es va desfer del francès Quentin Halys per 6-3, 6-4 i 7-6 (8). El seu rival en la segona eliminatòria serà el desconegut australià de 21 anys convidat per l’organització Rinky Hijikata (169è). En l’últim torn, el rus Daniïl Medvédev (7), finalista l’any passat i un altre dels grans aspirants, va arrencar a tot drap i va escombrar el nord-americà Marcos Giron per 6-0, 6-1 i 6-2. Se les haurà amb el veterà australià de 33 anys John Millman (148è), també convidat. L’eliminat il·lustre va ser el suís de 37 anys Stan Wawrinka, campió el 2014, que va caure contra l’esquerrà eslovac Alex Molcan en 4h20: 6-7 (3), 6-3, 1-6, 7-6 (2) i 6-4. Podria ser perfectament el seu últim partit en el torneig.

Triomf d’Iga Swiatek

La polonesa Iga Swiatek (1), la màxima favorita, va derrotar l’alemanya Jule Niemeier per 6-4 i 7-5 i s’enfrontarà a la colombiana Camila Osorio (82a). També van passar fluix la nord-americana Jessica Pegula (3); la grega Maria Sakkari (6) i les nord-americana Coco Gauff (7) i Madison Keys (10).

Kyrgios, baixa per lesió al genoll

Nick Kyrgios, finalista a Wimbledon l’any passat i que semblava que havia redreçat la seva carrera, va anunciar abans de començar que es retira per una lesió al genoll esquerre. El seu rival era el rus Roman Safiullin. El torneig perd el jugador local que aixeca més expectació entre el públic i que acostuma a obtenir bons resultats. El 2015 va arribar als quarts de final. “Es molt dur. Estic destruït. Però l’únic que puc fer és treballar per tornar com més aviat millor.” Kyrgios va ser campió de dobles al costat del seu compatriota Thanasi Kokkinakis l’any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)