Tennis

Murray remunta contra Kokkinakis en el segon partit més llarg de sempre a Austràlia (5h45)

ACTUALITZACIÓ. Més enllà de les victòries o les eliminacions dels favorits, el darrer partit del dia passa a la història perquè el duel que Andy Murray (49è) ha guanyat sobre l’australià de 26 anys Thanassi Kokkinakis (159è) en 5h45 és el segon més llarg de l’obert d’Austràlia rere la final del 2010 entre Djokovic i Nadal (5h53). El duel, a més, s’ha acabat a les 4:05 de la matinada hora australiana. El fet que un dels contendents fos Murray, a punt de retirar-se el 2019, cinc cops finalista a Melbourne, que juga amb una pròtesi al maluc i que té 35 anys, hi ha afegit l’èpica necessària, sobretot també perquè l’escocès estava a punt de perdre en tres sets amb 5-2 avall i ha ressorgit: 4-6, 6-7 (4), 7-6 (5), 6-3 i 7-5. El break consumat per Murray amb una dreta invertida en la quarta oportunitat de l’onzè joc del cinquè set (6-5) li ha obert de bat a bat les portes del triomf i ha segellat la victòria en la seva primera oportunitat, aixecant per primer cop dos sets en el torneig i per onzena vegada en la seva carrera. Murray jugarà els setzens contra el castellonenc Roberto Bautista.

Ruud (2), eliminat

Tot just un dia després de l’eliminació de Rafa Nadal, el primer cap de sèrie, que estarà entre sis i vuit setmanes de baixa per una lesió en el psoes ilíac de la cama esquerra, l’obert d’Austràlia ha perdut inesperadament al seu segon favorit, el noruec de 24 anys Casper Ruud –número 3 de l’ATP–, un dels homes que encara tenia la possibilitat d’acabar el torneig com a número 1 mundial desbancant l’absent per lesió Carlos Alcaraz. Ruud ha perdut per 6-3, 7-5, 6-7 (4) i 6-2 davant del nord-americà de 22 anys Jenson Brooksby (48è), que mai abans havia jugat el torneig a Melbourne. El noruec va ser finalista l’any passat a Roland Garros i a l’obert dels EUA. També ha dit adéu involuntàriament l’alemany Alexander Zverev (12), que ja va passar amb penes i treballs a la segona eliminatòria i que avui ha caigut davant del nord-americà Michael Mmoh per 6-7 (1), 6-4, 6-3 i 6-2.

Els jugadors nord-americans han aixecat la veu avui a Melbourne. També en el quadre femení, en el qual la desconeguda de 21 anys Katye Volynets (115a), tennista procedent de la fase prèvia, ha fet fora la russa Veronika Kudermetova per 6-4, 2-6 i 6-2 delectant el públic amb la seva rapidesa i celebrant el triomf més notori de la seva carrera. No tot han estat flors i violes per als jugadors ianquis, però, ja que la bielorussa Aryna Sabalenka (5), com sempre a tot drap, per bé i per mal, ha esbandit a la nord-americana Shelby Rogers per 6-3 i 6-1. També ha quedat palesa la proposta atacant de la francesa Caroline Garcia (4), una de les aspirants al títol que ha derrotat a la canadenca Leylah Fernández per 7-6(5) i 7-5. Desconeguda, la tunisiana Ons Jabeur (2), finalista a Wimbledon i l’obert dels EUA el curs passat, va perdre contra la txeca Marketa Vondrousova (78a) –finalista de Roland Garros 2019– per 6-1, 5-7 i 6-1.

Tornant al quadre masculí, Taylor Fritz (8) ha perdut contra el jugadors australià de 23 anys convidat per l’organització Alexei Popyrin (115è), que s’ha convertit en l’heroi de la jornada matinal a Melbourne:6-7 (4), 7-6 (2), 6-4, 6-7 (8) i 6-2 en 4h02.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)