Tennis

Novak Djokovic es passeja

Tennis. Obert d’Austràlia. El favorit de favorits apallissa De Minaur, l’últim referent australià, i se cita en quarts amb el rus Rublev. Garcia, nova víctima en el convuls quadre femení

Novak Djokovic (4) avança amb fermesa en l’obert d’Austràlia. La seva darrera víctima va ser Alex de Minaur (22) –6-2, 6-1 i 6-2 en 2h06–, el darrer australià que quedava en el quadre, tant en el masculí com en el femení. Nole va apaivagar els ànims del públic local amb un primer set impecable que va tancar amb aparent facilitat. El 4-0 de sortida en el segon acte amb dos trencaments va acabar de posar el peu al coll del tennista local. En una hora i 15 minuts, Djokovic ja tenia dos sets al sarró i va acabar la feina amb molta autoritat i sense cedir ni una sola pilota de trencament en tot el partit. De la lesió a la cama esquerra que va generar dubtes en els partits precedents, ni se’n va parlar.

El serbi, favorit de favorits, se les haurà amb el rus Andrei Rublev (5), que va apel·lar a la seva major veterania –25 anys– en el duel de tennistes de caire marcadament ofensiu contra el danès Holger Rune (9): 6-3, 3-6, 6-4, 4-6 i 7-6 (9). Rublev ja va arribar als quarts el 2021.

L’altre duel de quarts que ha quedat configurat enfrontarà el nord-americana de 20 anys Ben Shelton, botxí del seu compatriota J.J. Wolf, i un altre nord-americà, Tommy Paul, que va superar al castellonenc Roberto Bautista (24), que en el partit precedent havia eliminat Andy Murray per 6-2, 4-6, 6-2 i 7-5 en 3h19.

Continua el ball de bastons en el quadre femení. La matinada passada hora catalana va caure la quarta favorita, la francesa Caroline Garcia, que va claudicar davant de la sorprenent polonesa de 30 anys i 45a de la WTA Magda Linette per 7-6 (3) i 6-4. La rival de Linette serà la txeca Karolina Pliskova (30), excel·lent sempre amb el servei, que va passar fluix davant de la xinesa de 34 anys Shuai Zhang (23): 6-0 i 6-4. Semifinalista el 2019, Pliskova va flirtejar amb els títols de gran eslam sense èxit quan era a la part alta del rànquing WTA –fins i tot va ser número 1– i ara arriba més alliberada de pressió.

En canvi, la bielorussa Aryna Sabalenka (5), paradigma de l’agressivitat que lluita per guanyar el seu primer títol de gran eslam, es va plantar amb solvència als quarts de final superant a la suïssa i campiona olímpica individual a Tòquio 2020 Belinda Bencic per 7-5 i 6-2. Amb Swiatek (1), Jabeur (2), Garcia (4), Sakkari (6) i Gauff (7) fora de combat i amb el permís de la nord-americana Jessica Pegula (3), la bielorussa presenta ferma candidatura. La seva rival serà la croata de 26 anys Donna Vekic (46a), que repeteix els quarts que va jugar en l’obert dels EUA el 2019.

Granollers i Zeballos, a quarts de final

Marcel Granollers i Horacio Zeballos (8) van derrotar per 6-1 i 7-6 (4) la parella sud-africana formada per Lloyd Harris i Raven Klaasen en l’obert d’Austràlia i es reivindiquen. El català i l’argentí s’enfrontaran en els quarts de final a la dupla integrada per l’alemany Mies i l’australià Peers (14), que van vèncer la parella australiana convidada per l’organització Bolt-Saville per un clar 6-0 i 6-3. Granollers i Zeballos, que l’any passat van arribar a les semifinals i van caure contra els posteriors campions –Kokkinakis-Kyrgios–, no van cedir mai el seu servei i van salvar les quatre pilotes de break que van tenir en contra. John Peers, el seu pròxim rival, és un gran especialista en els dobles. No en va, va ser campió del torneig el 2017 i finalista el 2019. Granollers, igualment reconegut en el sector, també havia estat semifinalista a Melbourne els anys 2013, amb Marc López, i 2016, al costat de Pablo Cuevas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)