Ciclisme

La Volta a Catalunya promet

Ciclisme. Roglic, que ve a mossegar; Higuita, que defensa el títol 2022; Bernal, que reapareix, i Evenepoel, Yates, Thomas, Carapaz i el català Marc Soler conformen un cartell de quirats

L’eslovè Primoz Roglic, els colombians Sergio Higuita i Egan Bernal, el belga Remco Evenepoel, l’equatorià Richard Carapaz, l’anglès Adam Yates, el català Marc Soler i el gal·lès Geraint Thomas són els caps de cartell de la 102a Volta a Catalunya, que arrenca dilluns vinent amb una etapa amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols i que, una vegada més, tindrà figures de primer nivell d’àmbit mundial en una edició que aposta amb fermesa per l’espectacle de la muntanya amb tres etapes en alt en comptes de dues. La cirereta la va posar dimarts l’equip Ineos quan va anunciar que, a més de Thomas, disposarà del colombià Egan Bernal en la seva reaparició en una gran cursa després del greu accident que va tenir a principis del 2022 a Colòmbia. Tercer en la Volta del 2019 en la seva segona participació –la primera va ser el 2018–, Bernal va guanyar el Tour de França aquell mateix any i es va endur el Giro d’Itàlia el 2021. Enguany només ha competit en la Vuelta a San Juan al gener –es va retirar en la sisena etapa amb molèsties al genoll– i ha triat Catalunya en comptes d’inscriure’s en la Semana Coppi e Bartali, que semblava d’entrada la seva primera opció. El seu company de formació Thomas va ser el vencedor del Tour de França el 2018. Es va perdre el recent Tour Down Under  per malaltia i es va quedar als EUA entrenant-se.

Higuita (Bora) defensa el títol que va conquerir l’any passat a les carreteres catalanes en una edició de gran nivell. Roglic (Jumbo-Visma), tres cops guanyador de la Vuelta a Espanya, campió olímpic de contrarellotge i que s’ha fet un tip d’endur-se voltes per etapes en la seva carrera (69), arriba amb la Tirrè-Adriàtic sota el braç i amb ganes de gresca. La Volta és una de les poques curses d’una setmana que no ha guanyat i ja ha manifestat que en té moltes ganes. Carapaz (EF Education-Easypost) és el vigent campió olímpic de ruta, i va ser segon l’any passat en la Volta. Mentre que Evenepoel (Soudal Quick-Step) lluirà el mallot irisat de campió del món. El belga, que no ha corregut ni la París-Niça ni la Tirrè-Adriàtic, s’ha entrenat a les illes Canàries i dimarts va batre el rècord d’ascensió al Teide, millorant les marques de figures de primer nivell i enviant un clar avís a navegants. És el quart ciclista que baixa de l’hora. Abans, havia guanyat el Tour dels Emirats. Arriba, per tant, en plenitud. Adam Yates (UAE Emirates), per la seva banda, és el vencedor de la Volta el 2021.

La gran basa catalana és el vilanoví Marc Soler (UAE Emirates), tercer el 2017. L’any passat no va acabar per una avaria en una edició molt dura. També s’espera la presència del sabadellenc David de la Cruz. L’any passat hi va haver set catalans, la millor xifra dels últims anys, que, a falta de confirmació, es podria mantenir estable.

Descens en el finançament privat

El finançament privat de la Volta a Catalunya ha decrescut enguany amb alguna baixa de darrera hora com ha manifestat el seu director, Rubèn Peris, i l’organització posarà fil a l’agulla per a l’any vinent. Les subvencions institucionals, sigui a través del govern de la Generalitat com dels ajuntaments que són inici o final d’etapa, s’han mantingut estables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)