El Barça, a la final de la copa Asobal per la via ràpida

L’equip blaugrana, amb un ritme molt intents, ha passat el corró contra el Rebi Conca a Lleó (41-24)

El Barça ha imposat la seva jerarquia contra el Rebi Conca (41-24) i ja espera rival per a la final de la copa Asobal (19 h), en què aspira al seu divuitè títol, el dotzè consecutiu. L’ascendència dels dos porters, Emil Nielsen a la primera part (11 aturades), i Gonzalo Pérez de Vargas (11 més), a la segona, ha impulsat l’espectacular ritme dels blaugrana, que no han deixat cap possibilitat de sorpresa al seu rival. Els gols han estat molt repartits i ha destacat el debut del jove del filial Ian Barrufet, que ha aprofitat l’oportunitat de Carlos Ortega per anotar els primers gols amb el primer equip.

El conjunt blaugrana ha començat en mode piconadora. Les aturades d’Emil Nielsen i els gols en transició han obert la primera escletxa en el resultat (6-2). El partit transitava al ritme marcat pels de Carlos Ortega. Una sèrie d’oportunitats clares perdudes en atac donaven vida al Conca (6-4). Però el Barça tornava a prendre embranzida (12-6), instants després que Joaquim Nazaré, el jugador més incisiu del rival, rebés la targeta vermella per llançar un penal en ple rostre del porter danès. Nielsen tancava el primer acte amb 11 aturades, un 50% d’encert, i el Barça mantenia els 6 gols de renda (17-11) abans del descans.

Després de la represa, Gonzalo Pérez de Vargas ha estat l’encarregat de protegir la porteria blaugrana i les seves primeres accions han estat per emmarcar. Cinc aturades en 9 minuts, entre les quals dos penals, han donat ales als blaugrana, que han eixamplat la renda fins als 9 gols (22-13). Ian Barrufet, amb un parell de contraatacs, ha deixat la seva targeta de presentació només estrenar-se amb el primer equip del Barça. El fill del mític porter blaugrana s’ha sumat a la festa en una fase del partit que ja era pràcticament un atac i gol del Barça amb el rival amb clars símptomes d’esgotament. El partit se li ha fet llarg al Conca, que ha acabat sucumbint per 41-24.