Waterpolo

L’últim obstacle per a la final somiada a Can Llong

Waterpolo. El CN Sabadell i el CN Mataró afronten la semifinal contra l’Orizzonte i el Dunaújváros en una fase final de la Champions que ja és històrica

Ha arribat el gran dia. Les últimes setmanes s’han fet llargues als vestidors de l’Astralpool CN Sabadell i l’Assolim CN Mataró. La final a quatre de la lliga de campions femenina alça el teló al Finetwork Aquatics de Sabadell per coronar el nou rei continental. Per segon cop en la història, dos clubs catalans estaran en disposició de lluitar pel màxim ceptre europeu. A Kírixi 2017 va sortir creu, i el CN Sabadell i el CN Mataró es van haver d’enfrontar per la medalla de bronze. A Sabadell 2023 tindran una nova oportunitat per catapultar el waterpolo català al cim. L’Ekipe Orizzonte de Catània (16.45 h) i el Dunaújváros hongarès (20 h) seran els rivals respectius del conjunt vallesà i el maresmenc camí d’una final que pot ser històrica.

Avesat a l’excel·lència, el CN Sabadell, present en deu de les dotze últimes fases finals i amb cinc corones al seu palmarès, ha convertit en un bon costum la seva presència entre els quatre millors equips del continent. Per al CN Mataró serà la segona vegada, després d’haver assolit un títol (2016) i un subcampionat (2021) de la copa LEN, la segona competició europea.

Al capdavant dels equips tècnics del CN Sabadell i del CN Mataró, David Palma i Dani Ballart fan un últim apunt sobre els seus rivals d’aquesta tarda. “L’Orizzonte és un equip perillós. Té diverses jugadores amb experiència internacional, amb cinc components de la selecció italiana i dues de l’australiana. Saben jugar molt bé amb el control del temps, en les superioritats són molt directes i haurem de sortir molt concentrades en la fase defensiva”, avisa Palma. “Hem de recordar que el Dunaújváros és el finalista de fa dos anys. Ha perdut alguna jugadora important, però el bloc de l’equip hi continua, amb el mateix entrenador, les mateixes intensitats i la mateixa dinàmica. Nosaltres som el nostre pitjor rival. Tenim clars els seus punts forts, però si defensem bé, tot acabarà fluint”, sentencia Ballart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)