Tennis

La crisi de Paula Badosa

Tennis. La tennista del RCT Barcelona ha passat de ser segona en el rànquing de la WTA l’abril de l’any passat a quedar, després de Miami, fora del top 30, al qual havia accedit l’agost del 2021

Paula Badosa no està en el seu millor moment. La ten­nista que per­tany al Reial Club Ten­nis Bar­ce­lona ha pas­sat de gua­nyar tor­ne­jos com el d’Indian Wells i situar-se al número 2 del món l’abril de l’any 2022 a que­dar-se amb l’actu­a­lit­zació poste­rior a Miami com la número 33. La de Begur estava ins­tal·lada entre les 30 millors ten­nis­tes del món des de l’agost del 2021, que aviat és dit. La rea­li­tat és que la cata­lana no està tro­bant el seu joc des de finals de la tem­po­rada pas­sada, quan va per­dre als quarts de final del tor­neig de San Diego. Això la va fer bai­xar des de la quarta posició fins a la vui­tena i poste­ri­or­ment fins a la dot­zena després de caure en la segona eli­mi­natòria del tor­neig de Gua­da­la­jara.

2023: la con­fir­mació

El des­cens s’ha con­fir­mat a l’inici d’aquest any. Badosa no ha arren­cat del tot bé la tem­po­rada. Tot i que va gua­nyar el seu par­tit a la Uni­ted Cup amb Espa­nya i va arri­bar a les semi­fi­nals del tor­neig d’Ade­laide, els resul­tats van començar a anar pit­jor a par­tir d’aquell moment.

Par­lant d’aquell mateix tor­neig, les semi­fi­nals no les va poder dis­pu­tar per culpa d’una lesió a la cuixa dreta després del par­tit de quarts. Aquesta lesió no li va per­me­tre, a més, dis­pu­tar un dels tor­ne­jos més impor­tants de la tem­po­rada: l’obert d’Austràlia. Va rea­parèixer en els tor­ne­jos de l’Ori­ent Mitjà, però es notava que ja no era la mateixa. Al tor­neig de Qatar, va per­dre con­tra la bra­si­lera Bea­triz Had­dad Maia (la mateixa que va vèncer al tor­neig d’Ade­laide) en la pri­mera eli­mi­natòria, com també ho va fer a Dubai con­tra la russa Liud­mila Sam­so­nova.

Per a la gira ame­ri­cana, Badosa volia can­viar la ratxa nega­tiva que por­tava. Per això, va anun­ciar un canvi d’entre­na­dor, i va subs­ti­tuir Jorge García pel britànic Joel Canell. No obs­tant això, les coses no van anar millor. Tot i que ha gua­nyat el pri­mer par­tit a tots dos tor­ne­jos, no ha pas­sat dels trenta-dosens de final, per­dent con­tra la mateixa rival: la kazakh Elena Rybakina.

LES XIFRES

6
victòries
ha aconseguit Badosa aquesta temporada, en què acumula quatre derrotes
2021
Des de l’agost
d’aquell any Badosa estava instal·lada entre les 30 millors tennistes del món
33
posició
ocupa actualment la de Begur en el rànquing de la WTA després de Miami

És possible tornar al capdavant?

El cas de Paula Badosa no és l’únic cas d’una tennista que ha explotat però que després ha abaixat el rendiment. La realitat és que el rànquing mundial WTA té una gran varietat de tennistes de qualitat i la volatilitat és molt alta. Per exemple, tennistes com Petra Kvitová o Simona Halep van arribar a estar entre les millors jugadores del món durant els inicis de la dècada del 2010. No obstant això, van tenir una petita crisi durant l’any 2017 –en el cas de la txeca– i l’any 2021 –en el cas de la romanesa–. Totes dues van poder remuntar la situació i, tot i que no han arribat a tornar a ser número 1, sí que van poder arribar a reingressar en el top 10. Petra Kvitová va igualar l’any 2019, de veterana, la seva millor posició en el rànquing, el segon lloc, que ja havia aconseguit l’any 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)