La crisi de Paula Badosa
Tennis. La tennista del RCT Barcelona ha passat de ser segona en el rànquing de la WTA l’abril de l’any passat a quedar, després de Miami, fora del top 30, al qual havia accedit l’agost del 2021
Paula Badosa no està en el seu millor moment. La tennista que pertany al Reial Club Tennis Barcelona ha passat de guanyar tornejos com el d’Indian Wells i situar-se al número 2 del món l’abril de l’any 2022 a quedar-se amb l’actualització posterior a Miami com la número 33. La de Begur estava instal·lada entre les 30 millors tennistes del món des de l’agost del 2021, que aviat és dit. La realitat és que la catalana no està trobant el seu joc des de finals de la temporada passada, quan va perdre als quarts de final del torneig de San Diego. Això la va fer baixar des de la quarta posició fins a la vuitena i posteriorment fins a la dotzena després de caure en la segona eliminatòria del torneig de Guadalajara.
2023: la confirmació
El descens s’ha confirmat a l’inici d’aquest any. Badosa no ha arrencat del tot bé la temporada. Tot i que va guanyar el seu partit a la United Cup amb Espanya i va arribar a les semifinals del torneig d’Adelaide, els resultats van començar a anar pitjor a partir d’aquell moment.
Parlant d’aquell mateix torneig, les semifinals no les va poder disputar per culpa d’una lesió a la cuixa dreta després del partit de quarts. Aquesta lesió no li va permetre, a més, disputar un dels tornejos més importants de la temporada: l’obert d’Austràlia. Va reaparèixer en els tornejos de l’Orient Mitjà, però es notava que ja no era la mateixa. Al torneig de Qatar, va perdre contra la brasilera Beatriz Haddad Maia (la mateixa que va vèncer al torneig d’Adelaide) en la primera eliminatòria, com també ho va fer a Dubai contra la russa Liudmila Samsonova.
Per a la gira americana, Badosa volia canviar la ratxa negativa que portava. Per això, va anunciar un canvi d’entrenador, i va substituir Jorge García pel britànic Joel Canell. No obstant això, les coses no van anar millor. Tot i que ha guanyat el primer partit a tots dos tornejos, no ha passat dels trenta-dosens de final, perdent contra la mateixa rival: la kazakh Elena Rybakina.
LES XIFRES
És possible tornar al capdavant?
El cas de Paula Badosa no és l’únic cas d’una tennista que ha explotat però que després ha abaixat el rendiment. La realitat és que el rànquing mundial WTA té una gran varietat de tennistes de qualitat i la volatilitat és molt alta. Per exemple, tennistes com Petra Kvitová o Simona Halep van arribar a estar entre les millors jugadores del món durant els inicis de la dècada del 2010. No obstant això, van tenir una petita crisi durant l’any 2017 –en el cas de la txeca– i l’any 2021 –en el cas de la romanesa–. Totes dues van poder remuntar la situació i, tot i que no han arribat a tornar a ser número 1, sí que van poder arribar a reingressar en el top 10. Petra Kvitová va igualar l’any 2019, de veterana, la seva millor posició en el rànquing, el segon lloc, que ja havia aconseguit l’any 2011.
Notícies relacionades
Notícies
Dissabte,16 novembre 2024